Παρασκευή, 27 Μαΐου, 2022

Πιερρακάκης: Το 2021 κάθε Ελληνας γλίτωσε 55 ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες!

«Το 2018 είχαμε 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Το 2021 είμαστε στα 490 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Το στοιχείο αυτό μαζί με τη μετάβαση από τις 501 σε 1.304 υπηρεσίες στο gov.gr δείχνει πόσο ανάγκη το είχε ο κόσμος» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τα απτά οφέλη της ψηφιοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης για τους πολίτες παρέθεσε στην Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση Κυριάκος Πιερρακάκης υπογραμμίζοντας πως το 2021 ο κάθε Έλληνας «γλίτωσε» από περίπου 55 πολύωρες ουρές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Κατά την τοποθέτησή του στην συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022 ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καλύψει το χαμένο έδαφος της ψηφιακής μετάβασης σημειώνοντας πως «Το 2018 είχαμε 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Το 2019 πήγαμε στα 34 εκατομμύρια. Το 2020 στα 94 εκατομμύρια. Σήμερα το πρωί ζήτησα τα στοιχεία για το 2021. Είμαστε στα 490 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές. Γλιτώσαμε 55 ουρές για κάθε ενήλικο πολίτη της χώρας. Το στοιχείο αυτό μαζί με τη μετάβαση από τις 501 σε 1.304 υπηρεσίες στο gov.gr δείχνει πόσο ανάγκη το είχε ο κόσμος. Η βελόνα κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και το χαμένο έδαφος καλύπτεται».

Αναφορικά με τους επόμενους στόχους ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε ότι εντός του 2022 θα λειτουργήσει νέο ψηφιακό σύστημα για μεταβιβάσεις αυτοκινήτων αλλά και ψηφιακό σύστημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων, νέους τρόπους ίδρυσης επιχείρησης αλλά και τις έξυπνες πόλεις. Ειδική μνεία έκανε στο μητρώο διαδικασιών του ελληνικού κράτους, στο οποίο θα καταγραφεί το σύνολο των διαδικασιών και όποιος δεν το τηρεί θα υφίσταται συνέπειες. Ο κ. Πιερρακάκης είπε πως «Αν κρατάω προσωπικά κάτι από το 2021 είναι η βραδιά 11ης προς 12 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού. Εκατοντάδες στελέχη και υπάλληλοι του Κράτους δεν κοιμήθηκαν ώστε το πρωί να λειτουργήσει άψογα η πλατφόρμα. Είναι η μεγαλύτερη αντανάκλαση των δυνατοτητων μας, η μεγαλύτερη πηγή αισιοδοξιας για το σύνολο δυνατοτήτων των Ελλήνων και Ελληνίδων» είπε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε αισιόδοξοι γιατί υπάρχουν αυτά τα πρόσωπα και μας έδειξαν τις δυνατότητές τους».

Τέλος, ο υπουργός χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ως το νέο Σχέδιο Μάρσαλ, τονίζοντας ότι οι δυνατότητες της χώρας είναι τέτοιες που δεν υπάρχει κανένα όριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By