Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Πήγαν να συλλάβουν serial killer και βρήκαν άνδρα δεμένο στο κρεβάτι του

Όταν οι αστυνομικές Αρχές στο Τορόντο του Καναδά πήγαν στο σπίτι ενός υπόπτου serial killer για να τον συλλάβουν δεν περίμεναν να δουν κάτι τέτοιο: βρήκαν έναν άντρα δεμένο στο κρεβάτι, ζωντανό.

Όταν οι αστυνομικοί έψαξαν στη συνέχεια τον σκληρό δίσκο του υπόπτου για αποδείξεις, βρήκαν οκτώ φακέλους με τις ονομασίες διαφορετικών αντρών, καθένας εκ των οποίων περιείχε φωτογραφίες τους –μερικοί εξ αυτών ζωντανοί και άλλοι νεκροί.

Υπήρχε ένας ακόμα φάκελος –ο ένατος- με το όνομα του άντρα που ήταν δεμένος στο κρεβάτι. Οι μακάβριες λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας από τον εισαγγελέα του στέμματος, Michael Cantlon αυτή την εβδομάδα, κατα τη διάρκεια της δίκης του Bruce McArthur, ο οποίος οδηγούσε τους άντρες στο σπίτι του, τους στραγγάλιζε και στη συνέχεια διαμέλιζε τα πτώματά τους, μεταδίδει το CNNi επικαλούμενο το CTV News.

Ο 67χρονος δήλωσε ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου για τους φόνους οκτώ ανθρώπων. Ο McArthur έθαβε τα κομμάτια των αντρών στον κήπο του και σε μια χαράδρα δίπλα σε οίκημα που χρησιμοποιούσε ως αποθήκη για τα εργαλεία του.

Η αστυνομία συνέλαβε τον McArthur τον Ιανουάριο του 2018, όταν έφερε τον άντρα στο σπίτι του. Αρχικά του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο δολοφονίες και προστέθηκαν και οι υπόλοιπες, καθώς ξεδιπλωνόταν η υπόθεση.

Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν μετανάστες από τη Νότια Ασία ή τη Μέση Ανατολή, ενώ κάποιοι ανήκαν στην ομοφυλοφιλική κοινότητα, γεγονός που έκανε πιο δύσκολο τον εντοπισμό τους. Αυτό ακριβώς το στοιχείο φαίνεται να εκμεταλλευόταν ο δράστης.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο McArthur δολοφόνησε το πρώτο θύμα του τον Σεπτέμβριο του 2010. Ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος του τον Ιούνιο του 2017, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του τελευταίου θύματός του, Andrew Kinsman.

 

 

(Τα θύματα του McArthur/ CNNi/ Toronto Police Service)

Σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας από την γειτονιά του Kinsman, φαίνεται εκείνος να μπαίνει σε ένα κόκκινο τροχόσπιτο, που ανήκε στον McArthur. Στο εσωτερικό του οχήματος, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα σε μια μάντρα, βρέθηκε υλικό από το DNA του.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα θύματα δεμένα, να έχουν δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση. Σε ορισμένες, μάλιστα, φαίνεται και το όπλο που χρησιμοποιούσε- μια μεταλλική ράβδος με σχοινί που ο McArthur χρησιμοποίησε για να στραγγαλίσει τα θύματά του.

Εκτός από τις φωτογραφίες, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του McArthur και κοσμήματα των θυμάτων, καθώς και μια τσάντα που περιείχε μονωτική ταινία, χειρουργικό γάντι, σχοινί, φερμουάρ, καλώδιο και σύριγγες.

Οι καταθέσεις στο δικαστήριο όσων γνώριζαν τα θύματα είναι συγκλονιστικές.

«Οι ζωές μας καταστράφηκαν με τα σοκαριστικά νέα. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την άγρια δολοφονία του», δήλωσε στο δικαστήριο η αδερφή ενός εκ των θυμάτων.

«Πρέπει να ζήσω γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα αποκτήσω σχέση με τον πατέρα μου», δήλωσε η κόρη ενός άλλου θύματος, που δεν πρόλαβε ποτέ να τον γνωρίσει.

«Πολλοί άνθρωποι της κοινότητάς μας έχουν χάσει το αίσθημα ασφάλειας. Κυριαρχεί η αίσθηση ‘θα μπορούσα να είμαι εγώ’.

Είμαστε θυμωμένοι και αυτό θα κρατήσει καιρό και απλά προσεύχομαι να μην αφήσουμε τον θυμό μας να μας φάει ζωντανούς», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Deana Dudley, επισημαίνοντας τον αντίκτυπο που είχε η υπόθεση στην ομοφυλοφιλική κοινότητα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By