Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024

Ποινή κάθειρξης 26,5 ετών στον Π. Βλαστό για τοποθέτηση βόμβας

Ο Βλαστός παραδέχεται ότι είχε δώσει εντολή για τοποθέτηση της βόμβας σε πολυκατοικία της Λάρισας, επί της οδού Μανδηλαρά

vlastos

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 26,5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, ο Παναγιώτης Βλαστός, για την έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυκατοικία της Λάρισας, επί της οδού Μανδηλαρά, τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ης Ιουλίου 2014, ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης.

Οι δυο δράστες, που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, καταδικάστηκαν ο μεν ένας σε συνολική ποινή κάθειρξης 30,5 ετών και άλλος σε ποινή κάθειρξης 6 ετών και 92 μηνών. Για τον τελευταίο κατηγορούμενο, από το δικαστήριο αποφασίστηκε ότι η έφεση που είχε υποβάλει έχει αναστέλλουσα δύναμη, με πλειοψηφία 4 προς τρία. Έτσι, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο βασικός κατηγορούμενος, Παναγιώτης Βλαστός, εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από πληρεξούσιο δικηγόρο, γιατί συνεχιζόταν και σήμερα η απολογία του, για την υπόθεση των εκβιασμών, στον ανακριτή Αθηνών.

Όπως ανάφερε εκ μέρους του ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, ο Βλαστός παραδέχεται ότι είχε δώσει εντολή για τοποθέτηση της βόμβας, για λόγους εκφοβισμού όμως, από κει και πέρα, ισχυρίζεται ότι δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει τι έπραξαν με την κατασκευή της βόμβας, η ξαδέλφη του Λίτσα και ο σύζυγος της και για το μέγεθος της ισχύος που είχε τελικά.

Μετά την συγκεκριμένη κατάθεση, που εμπλέκει την ξαδέρφη του Βλαστού και τον σύζυγο της στην υπόθεση της Μανδηλαρά, τα πρακτικά της δικής θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται, ότι η βόμβα είχε προκαλέσει σωρεία υλικών ζημιών σε διαμερίσματα, εντός της πολυκατοικίας και παρακείμενα καταστήματα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

By