Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024

Ποιους επιχειρηματίες σχεδίαζε να απαγάγει η ομάδα Πετρακάκου

Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία που βρέθηκαν στο σπίτι στο Μαραθώνα

xristodoulou-petrakakos-dravilas

Χειρόγραφο σημειωματάριο, με αναλυτικά σχέδια δράσης της ομάδας Πετρακάκου, εντόπισαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι- αποθήκη στο Μαραθώνα, που είχε ενοικιαστεί πριν από δύο χρόνια από τον σύντροφό του Σπύρο Δραβίλα.

Οι έρευνες στο σπίτι – αποθήκη στην περιοχή του Μαραθώνα συνεχίζονται και σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική βρέθηκε σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία 25 επιχειρηματιών, οι οποίοι αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών.

Παράλληλα, βρέθηκαν αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχετικών απαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το καλά οργανωμένο σχέδιο, είχε αδρανοποιηθεί μετά και την σύλληψη -στα τέλη του περασμένου Μαΐου – του ποινικού Σπύρου Χριστοδούλου και του αναρχικού Γρηγόρη Τσιρώνη σε σπίτι στην Νέα Αγχίαλο Βόλου. Στην διάρκεια τότε της αστυνομικής επιχείρησης είχε θέσει τέλος στην ζωή του ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας.

Η μονοκατοικία στη λεωφόρο Μαραθώνος , αποτελούσε το κέντρο της ομάδας για τις «αποστολές» στην Αττική. Το σπίτι είχε ενοικιασθεί στις αρχές του 2014 με πλαστή ταυτότητα από τον Σπύρο Δραβίλλα. Φέρεται να είχε ισχυρισθεί στον ιδιοκτήτη του ακινήτου ότι θα το χρησιμοποιούσε για αποθήκευση σκαφών αναψυχής. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε στη μονοκατοικία από την ταυτότητα που είχε βρει μέσα σε σπίτι στην Ανάβυσσο που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε ενοικιασθεί και πάλι από τον Δραβίλα.

By