Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Ποιους εξετάζει ο Τραμπ για την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, εξετάζει τις υποψηφιότητες πλέον των τεσσάρων προσωπικοτήτων προκειμένου να αναθέσει την ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, σχολιάζει το CNN, επικαλούμενο την υψηλόβαθμη σύμβουλό του Κέλιαν Κονγουέϊ.

«Είναι αληθές ότι έχει διευρύνει την έρευνά του για την κάλυψη της θέσης του Αμερικανού υπουργού των Εξωτερικών, καθώς είναι μιας κομβικής σπουδαιότητας θέση για κάθε πρόεδρο. Εξακολουθεί να συνομιλεί σε διαφορετικούς ανθρώπους. Νομίζω ότι όλοι έχετε δει τη λίστα των τεσσάρων ονομάτων που έχει ήδη καταρτιστεί. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουν κι άλλες συνεντεύξεις, με άλλους υποψηφίους για το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και για άλλες θέσεις αναπληρωτών στη νέα κυβέρνηση,» δήλωσε χαρακτηριστικά χθες η Κονγουέϊ στους δημοσιογράφους, που είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο υποδοχής του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν.

Ωστόσο, η ίδια δεν επιβεβαίωσε επίσημα τα ονόματα που συζητιούνται για την ανάθεση καθηκόντων στο αμερικανικό ΥΠΕΞ. “Δε νομίζω ότι το έχουμε δημοσιοποιήσει αυτό. Η λίστα διευρύνεται με νέα ονόματα, καθώς δεν υπάρχει τελική λίστα υποψηφίων, ενώ μέσα στην εβδομάδα θα γίνουν και νέες συνεντεύξεις,” τόνισε η ίδια.

Ωστόσο, ο Τραμπ είχε προηγούμενα δημοσιοποιήσει στο Twitter, ότι υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι (Μιτ Ρόμνεϊ, Ντέιβιντ Πετρέους, Ρούντι Τζουλιάνι και Τζον Μπόλτον) για την ανάληψη καθηκόντων στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Σήμερα προστέθηκε στη λίστα των υποψηφίων και το όνομα του απόστρατου ναυάρχου Τζέιμς Σταυρίδης, πρώην ανώτατου στρατιωτικού διοικητή του ΝΑΤΟ, που σήμερα είναι κοσμήτορας στη Σχολή Νομικών και Διπλωματικών Σπουδών (The Fletcher School of Law & Diplomacy) στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, με τον οποίο ο Τραμπ θα συναντηθεί την Πέμπτη.

(Visited 1 times, 1 visits today)