Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

«Πυρά» Bild κατά Χαϊκάλη: «Σκάνδαλο η υπουργοποίηση του δεξιού λαϊκιστή»

«Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα» είναι ο τίτλος της Bild

bild-xaikalis

Στο άκουσμα της υπουργοποίησης του Παύλου Χαϊκάλη, η γερμανική εφημερίδα Bild εξαπολύει ευθεία πυρά εναντίον του νέου υφυπουργού Εργασίας, χαρακτηρίζοντάς τον δεξιό λαϊκιστή, ενώ χαρακτηρίζει την αναβάθμισή του στο κυβερνητικό σχήμα ως σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο με τίτλο «Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα», η γερμανική εφημερίδα αναφέρει για τον κ. Χαϊκάλει ότι πρόκειται για «δεξιό λαϊκιστή που συγκρίνει την Μέρκελ με τον Χίτλερ».

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο κύριος Χαϊκάλης σε συνέντευξή του στην Tagesspiegel είχε αναφέρει πως η καγκελάριος Μέρκελ είναι σαν τον Χίτλερ. «Ο άνθρωπος που συνέκρινε την Μέρκελ με τον Χίτλερ τώρα κάθεται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνεί η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Ελληνα πρωθυπουργό» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα συνεχίζει αναφέροντας πως ο «νυν υπουργός είναι ένας διάσημος ηθοποιός που συντάχτηκε μόλις το 2012 με τα δεξιά λαϊκά κόμματα κατεβαίνοντας στο στίβο της ελληνικής πολιτικής σκηνής». Αναφορά κάνει και στην εκστρατεία του κόμματος με τίτλο Η Ελλάδα στους Έλληνες, της οποίας θερμός υποστηρικτής υπήρξε ο κ. Χαϊκάλης.

«Ο κ. Τσίπρας προφανώς είχε μεγάλη δυσκολία να βρει νέο υπουργό και η επιλογή του κ. Χαϊκάλη αποτελεί ακόμη ένα σημάδι πως δεν θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις» προσθέτει.

xaikalis bild

(Visited 1 times, 1 visits today)
By