Τις βολές των πολιτικών κομμάτων προκάλεσαν οι διαφωνίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα της κυβέρνησης
Δηκτικά σχόλια από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα στελέχη εξέφρασαν έντονες ενστάσεις αναφορικά με τα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση.
«Είναι η καλύτερη επιβεβαίωση εκείνων που είχαμε προειδοποιήσει [δηλαδή ότι] η κυβέρνηση κορόιδεψε τον κόσμο και ότι πηγαίνει σε τρίτο μνημόνιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.
«Τώρα τους τα λένε πια και οι δικοί τους», συμπλήρωσε.
«H κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει με τα ίδια τα μέλη της και τους βουλευτές της και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κάνει πραγματική και αποτελεσματική διαπραγμάτευση», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Προσέθεσε πως η χώρα πληρώνει τεράστιο κόστος μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, λόγω του ότι «όλοι στην κυβέρνηση είναι αιχμάλωτοι των προεκλογικών τους ψεμάτων».
«Πρέπει αυτός ο φαύλος κύκλος να σπάσει. Ο κ. Τσίπρας και όσοι τον περιβάλλουν οφείλουν να συνειδητοποιήσουν την τεράστια ευθύνη που έχουν αναλάβει», καταλήγει ο κ. Βενιζέλος.
Την ίδια στιγμή σε δήλωσή του μέσω Facebook, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης υπογράμμισε πως «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του [ΣΥΡΙΖΑ] και την Κοινοβουλευτική Ομάδα».