Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Συνολικά 155 βουλευτές ψήφισαν ΝΑΙ, 144 ΟΧΙ και υπήρξε και μια απουσία

vouli

Μετά από τριήμερη συζήτηση στην Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 2οης Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης.

Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές. 155 εξ αυτών έδωσαν το «ναι» στην νέα κυβέρνηση, 144 ψήφισαν «όχι», ενώ υπήρξε και μια απουσία, αυτή του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Δένδια, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό, αλλά με επιστολή του προς το σώμα γνωστοποίησε πως αν συμμετείχε στην διαδικασία, θα ψήφιζε όχι.

Η επιστολή του κύριου Δένδια δεν προσμετρήθηκε στην ψηφοφορία σε αντίθεση με αυτή του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, που επίσης απουσίαζε.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν στο σύνολό τους υπέρ της κυβέρνησης, ενώ στον αντίποδα ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι ψήφισαν αρνητικά.

Πλέον, η κυβέρνηση έχοντας την εμπιστοσύνη της Βουλής προετοιμάζεται για τις επόμενες δύσκολες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο το πακέτο με τα 47 προαπαιτούμενα μέτρα, ενώ εντός του επόμενου δεκαημέρου θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By