Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Πειραιάς: Ιατρική βοήθεια για τους 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες

Κοινό ιατρείο λειτουργούν από σήμερα ο ΙΣΑ και οι Γιατροί του Κόσμου στο λιμάνι.

prosf3

Περίπου 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών του ΟΛΠ, στους τρεις επιβατικούς σταθμούς αλλά και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πρωί κατέπλευσαν δύο πλοία αποβιβάζοντας συνολικά 1.016 άτομα, πολλά εκ των οποίων αναχώρησαν με λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό καθώς θέλουν από μόνοι τους να βρουν μέσο μεταφοράς προκειμένου να μεταβούν μέσω ΠΓΔΜ στην Ευρώπη.

Στο λιμάνι του Πειραιά από τα ξημερώματα και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, βρίσκονται μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και εθελοντές προσφέροντας στους μετανάστες και πρόσφυγες πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Επίσης μέλη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Υποστήριξης για το άσυλο EASO, με τη βοήθεια μεταφραστών αλλά και έντυπων οδηγιών ενημερώνουν τον κόσμο που θα ήθελε να μεταβεί σε κάποια χώρα της ΕΕ, τι χαρτιά χρειάζονται αλλά και πώς μπορεί να μεταβεί σε αυτήν μέσω άλλης διαδρομής, εκτός από την Ειδομένη.

Συγκινητική, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είναι η βοήθεια που προσέφεραν και σήμερα γυναίκες, άντρες αλλά και φοιτητές από περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά.

«Ήρθαμε εδώ από τις Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου Δραπετσώνας για να συνεισφέρουμε βοήθεια που συγκεντρώθηκε από φτωχές περιοχές της πόλης για τους ανθρώπους αυτούς», αναφέρει η Κυριάκη Λίλα και σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται αυτή τη στιγμή απαντά:

«Νιώθω πόνο απερίγραπτο. Η προσφυγιά είναι ένα μεγάλο ζήτημα και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και ευαισθητοποιημένοι. Οργανωμένα πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και δεν χρειάζεται να βλέπουμε την κατάσταση αυτή φοβικά», τονίζει η ίδια.

(Visited 1 times, 1 visits today)