Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023

Πειθαρχική δίωξη σε 3 εισαγγελείς από τον Άρειο Πάγο

Αιτία η μη μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens.

siemens_4

Πειθαρχική δίωξη άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, κατά των τριών εισαγγελικών λειτουργών, μετά από το φιάσκο του βουλεύματος με τη Siemens, το οποίο οδήγησε σε αναβολή στη δίκη.

Πιο συγκεκριμένα η δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου, του εισαγγελέα Εφετών Γεώργιου Γεράκη και της επίσης εισαγγελέως Εφετών Αθηνάς Θεοδωροπούλου, αναφορικά με τη μη μετάφραση σε δύο γλώσσες (γερμανικά και γαλλικά) του βουλεύματος για την Siemens.

Η πειθαρχική δίωξη σε βάρος των τριών ασκήθηκε από την κυρία Δημητρίου, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Άννας Ζαϊρη, που είχε ως στόχο τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών εισαγγελικών λειτουργών για τη μη έγκαιρη μετάφραση του πολυσέλιδου βουλεύματος σε δύο γλώσσες, δηλαδή τη γερμανική και τη γαλλική, αφού στο εδώλιο κάθονται και αλλοδαποί κατηγορούμενοι.

Τον τελικό λόγο και για τους τρεις εν λόγω εισαγγελικούς λειτουργούς θα τον έχει το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By