Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Πλακιωτάκης: Η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

«Πιστεύω ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα πάμε στο επόμενο στάδιο»

Plakiotakis2

Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόνοιας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, σχολιάζοντας την πρόταση για υπέρβαση της κρίσης που κατέθεσε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού ανταποκρίνεται στο αίτημα της πλειοψηφίας των Ελλήνων που επιθυμούν πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

«Είναι η πλέον υπεύθυνη και σοβαρή αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος και απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν με την στάση τους και τη συμπεριφορά τους να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή του τόπο, να εκβιάσουν αμέσως τους βουλευτές στην πιο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τον τόπο, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν επιθυμεί εκλογές.

Την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών δεν επιθυμεί εκλογές ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία θέτει συγκεκριμένα ζητήματα, όρους και προϋποθέσεις για να ξεφύγουμε από το σημερινό αδιέξοδο, δηλαδή εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ολοκλήρωση αξιολόγησης, πιστοληπτική γραμμή, βιωσιμότητα χρέους, συνέχιση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών και βεβαίως συμφωνία και προσδιορισμό του χρόνου εκλογών στο τέλος ή μέσα στο 2015» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη.

«Πιστεύω ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα πάμε στο επόμενο στάδιο σε συνθήκες ομαλότητας συναίνεσης, συνεννόησης και βεβαίως όλοι εμείς πρέπει να σταθούμε πραγματικά στο ύψος των ιστορικών στιγμών που ζει διάγει ο τόπος μας» πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

 

By