Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα εξετάζει το Άμπου Ντάμπι

Την ώρα που άλλες χώρες προσπαθούν να βάλουν φρένο στη διεύρυνση των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων οι αρχές του Άμπου Ντάμπι  προσπαθούν να ενδυναμώσουν τις εν λόγω πλατφόρμες δημιουργώντας ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο για την λειτουργία τους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η αρχή εποπτείας του χρηματοοικονομικού κέντρου (FSRA) στο Άμπου Ντάμπι.

Παρά την πρότερη επιφυλακτική στάση των ρυθμιστικών αρχών ως προς την χρήση του bitcoin και των λοιπών κρυπτονομισμάτων, δεν προέβησαν ποτέ σε απαγόρευση ή αυστηροποίηση των περιορισμών χρήσης τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η ρυθμιστική αρχή του χρηματοπιστωτικού τομέα είχε απευθύνει προειδοποίηση στους επενδυτές να είναι προσεχτικοί στις τοποθετήσεις του στα ψηφιακά νομίσματα, εφόσον η αγορά δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί.

Τον Οκτώβριο, μάλιστα, η κεντρική τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε ανακοινώσει ότι δεν αναγνωρίζει το bitcoin ως επίσημο νόμισμα, αναγνωρίζοντας μάλιστα τον κίνδυνο χρήσης του σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

By