Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ρύθμιση για την απόλυση των υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν

Τα σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αποκάλυψε ο κ. Θάνος Πλεύρης στη Βουλή υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ τουλάχιστον όσο διαρκεί η πανδημία.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα δύο σενάρια προβλέπουν παράταση της αναστολής εργασίας του ανεβολίαστου προσωπικού του ΕΣΥ για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία ή απόλυση και επαναπροκήρυξη των κενών θέσεων για την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού.

Ο ίδιος ωστόσο πήρε θέση αναφέροντας ότι «όποιος αρνείται την επιστήμη του δεν έχει θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη ο οποίος ζήτησε την άμεση επιστροφή στο ΕΣΥ των ανεμβολίαστων υγειονομικών είπε «Όχι. Δεν θα συμβεί τίποτα από όσα λέτε. Δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί . Ούτε θα πάρουν αναδρομικά χρήματα ούτε θα αναγνωριστεί η περίοδος αναστολής ως συντάξιμος χρόνος. Οι ίδιοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν. Οι ίδιοι επιλέγουν να μην επιστρέψουν στην υπηρεσία τους και να προσφέρουν φροντίδα στους ασθενείς και οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές του».

Στην συνέχεια υπογράμμισε «Για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία – σας λέω την πιο απλή λύση – δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους. Δεν θα επιστρέψουν ανεμβολίαστοι στα νοσοκομεία. Η θέση του Υπουργού Υγείας είναι ότι οι άνθρωποι που δεν θα εμβολιαστούν δεν πρέπει να επιστρέψουν. Επεξεργαζόμαστε δύο διατάξεις για το τι θα ισχύει μετά τις 31.3.2022 που λήγει η περίοδος αναστολής. Ή θα παραταθεί η αναστολή εργασίας για όσο διαρκεί η πανδημία ή θα φέρουμε διάταξη που θα βάζει ως τυπικό προσόν τον εμβολιασμό για να παρέχεις υπηρεσίες υγείας. Οποιος δεν εμβολιάζεται δεν θα παραμένει στο ΕΣΥ. Οι θέσεις που θα αδειάσουν θα προκηρυχθούν για το επικουρικό προσωπικό που με αλτρουισμό παρέχει φροντίδα. Κάποιος που αρνείται την επιστήμη του, που αρνείται τα εμβόλια δεν έχει θέση στο ΕΣΥ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By