Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πλημμύρισε η Εγνατία οδός στο νομό Κοζάνης

Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα

egnatia

Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η Εγνατία Οδός και στα δύο της ρεύματα, στο τμήμα από Καλαμιά μέχρι Κοίλα, του νομού Κοζάνης-στο 200ο χιλιόμετρο-εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του νερού, μετά την χθεσινοβραδινή ισχυρή βροχόπτωση.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, Κοίλων – Βατερού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης «γίνεται προσπάθεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εγνατίας Οδού και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να αντληθούν τα ύδατα και να αποκατασταθεί το πρόβλημα» ενώ «για προληπτικούς λόγους η Τροχαία Κοζάνης διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο της Εγνατίας Οδού, και η κυκλοφορία διεξάγεται από την ενωτική οδό μέσω Κοίλων και Βατερού».

Σε ανακοίνωση της η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. σημειώνει ότι «τα υδραυλικά συστήματα της Εγνατίας Οδού λειτουργούν κανονικά, αλλά εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας των όμβριων υδάτων, οι φυσικοί αποδέκτες δεν είναι ικανοί να παραλάβουν τις εξαιρετικά μεγάλες παροχές».

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων προκάλεσε η ισχυρή χθεσινοβραδινή βροχόπτωση (συσσωρεύσεις υδάτων στα οδοστρώματα και κατολισθήσεις), και σε πολλά σημεία των επαρχιακών δικτύων στους νομούς Κιλκίς-σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου τα οδοστρώματα υπέστησαν καθιζήσεις- Καστοριάς, Πέλλας, Ημαθίας και Φλώρινας.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους οδούς ενώ δεν υπάρχουν αποκλεισμένοι οικισμοί.

By