Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους στη μεγάλη φωτιά της Ηλείας

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν έντρομοι τα σπίτια τους σε περιοχές της Ηλείας, στη θέα της φωτιάς από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομο ΑΜΕΑ μαζί με τον γιο του στο χωριό του Πελοπίου.

Η φωτιά απειλεί σπίτια ενώ υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που έχουν ήδη καεί στο Πελόπιο, στο Πουρνάρι και στον Πλάτανο.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή για την εκκένωση και της Αρχαίας Ολυμπίας σύμφωνα με το ILIALIVE.

Ο Δήμαρχος Πύργου, μιλώντας στο newsit.gr είπε ότι ο ίδιος είχε πληροφορίες και για δύο εγκλωβισμένους πυροσβέστες, που όμως τελικά, σώθηκαν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η φωτιά ήταν κοντά στην Αρχαία Ολυμπία η οποία και τέθηκε υπό έλεγχο! Στην Ηλεία τώρα έχουν εκκενωθεί οικισμοί. Είμαι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολίτικη Προστασία. Η μόνη αναφορά που έχω για εγκλωβισμένους είναι για 2 πυροσβέστες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο Πελόπιο στον Άι Γιάννη, όπου και διέφυγαν τον κίνδυνο».

Πριν από λίγο έφτασε και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev για να επιχειρήσει στο πύρινο μέτωπο της Ολυμπίας.

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους από Πελόπιο, Πλατανο, Κοσκινια, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μεσω Ε.Ο Τρίπολης ενώ οι κάτοικοι Καυκανιά και Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Πελόπιο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Τριπόλεως – Πύργου, από 124 χιλιόμετρο μέχρι και το 130 έχει διακοπεί λόγω της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις της Αστυνομίας προς τους κατοίκους: Μην μετακινείστε λόγω πυρκαγιών προς Ηρακλειά, Πελόπιο, Πλάντανο, Καυκονια, Κοσκινια, Πουρνάρι, Χελιδόνι, Μάγειρα, Κλαδεο, Μοιρακα. Στις περιοχές πραγματοποιούνται ρίψεις νερού από εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί κατά τη μετακίνησή τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αστυνομικών.

Σύμφωνα με το Patrisnews, η Αστυνομία στο Πελόπιο πήγαινε πόρτα πόρτα για να ενημερώσει τους κατοίκους για την εκκένωση και να βεβαιωθεί ότι απομακρύνθηκαν.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 31 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: Ξυπνούν μνήμες από τα παλιά
Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι στην Ηλεία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By