Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Η επίθεση αναμενόταν να γίνει στις 19 Μαΐου

tourkia

Πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε αστικά κέντρα της Τουρκίας στις 19 Μαΐου, και ειδικά στην πρωτεύουσα Άγκυρα, έχουν ανακαλύψει οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MİT), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Habertürk.

Η MİT φέρεται να έχει προειδοποιήσει τις τουρκικές Αρχές ότι 10 τζιχαντιστές του ISIS κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα στη νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ, και σχεδιάζουν 10 ξεχωριστές σε μητροπολιτικές ζώνες, κυρίως στην Άγκυρα.

Η 19η Μαΐου είναι η μέρα που η Τουρκία γιορτάζει με μεγάλες εκδηλώσεις την ημέρα νεολαίας και αθλητισμού.

Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους των τρομοκρατών στην τουρκική πρωτεύουσα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της «Habertürk», είναι το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν διαψεύσει πάντως φήμες ότι το μαυσωλείο θα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια των εορτασμών, λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Τους τελευταίους 12 μήνες η Τουρκία έχει γίνει στόχος τουλάχιστον τριών μεγάλων επιθέσεων για τις οποίες έχει αναλάβει την ευθύνη το ISIS.

Το πλέον αιματηρό χτύπημα έλαβε χώρα στις αρχές Οκτωβρίου, όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας ανατινάχτηκαν μέσα σε ειρηνικό πλήθος έξω από τον κεντρικό σταθμό της Άγκυρας, προκαλώντας το θάνατο πάνω από 100 ανθρώπων.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, τα ξημερώματα της Δευτέρας σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη έκρηξη κάτω από γέφυρα στην περιοχή Μάλτεπε. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By