Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

«Πλώρη» για την Αφρική βάζει το Bitcoin

Μπορεί το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να περνάει δύσκολες ώρες, αλλά αυτό δεν το εμποδίζει να κατακτήσει μία ακόμη ήπειρο.

Η Luno, το πρώτο ανταλλακτήριο ψηφιακών νομισμάτων που ανοίγει στην Αφρική φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια παγκοσμίως, στοχεύοντας σε 1 δισεκατομμύριο πελάτες έως το 2025.

«Ελάχιστοι είναι οι κλάδοι που μπορείς να πεις ότι είναι εφικτός ένας τόσο υψηλός στόχος. Το Bitcoin όμως είναι τόσο ανοιχτό και διεθνές και αυτός είναι όντως ένας ρεαλιστικός στόχος. Είμαστε ενθουσιασμένοι», δηλώνει στο CNN Money ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας Μάρκους Σουάναπολ.

Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει το προσωπικό της από τους 70 στους 300 εργαζομένους το επόμενο εξάμηνο. Ήδη, η Luno μετρά 1,5 εκατ. πελάτες από 40 χώρες, κυρίως αναπτυσσόμενες.

Σε αντίθεση με τις start-ups του δυτικού κόσμου, η αφρικανική εταιρεία έχει χαλαρό περιβάλλον εργασίας: πολλοί από τους εργαζόμενους περπατούν ξυπόλητοι στο γραφείο. Όταν, όμως, πρέπει να αποκρούσουν τις επιθέσεις των χάκερ, τα στελέχη της Luno αφήνουν τη χαλαρότητα κατά μέρος. «Παίρνουμε την ασφάλεια εξίσου σοβαρά με τις μεγάλες τράπεζες» διαβεβαιώνει ο Σουάναπολ.

«Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι τράπεζες είναι πολύ μεγάλες για να προσαρμοστούν στις τεχνολογικές εξελίξεις που τους προκαλούν σύγχυση», σημειώνει ο ίδιος. Στο σημείο αυτό έρχονται οι Fintech για να συνεισφέρουν στον κλάδο, καταλήγει ο Σουάναπολ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By