Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Δραματική και εκτός ελέγχου η κατάσταση στο νοσοκομείο Δράμας

«Χωρίς κανέναν σχεδιασμό» καταγγέλλει πως γίνεται η ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού στο νοσοκομείο της Δράμας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Σε όλους τους ορόφους του κτηρίου, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, συνυπάρχουν κλινικές κορωνοϊού με άλλες κλινικές ή υπηρεσίες του νοσοκομείου.

«Χρησιμοποιούν ίδιους διαδρόμους, ίδια ασανσέρ, σε πολλές περιπτώσεις ίδια είσοδο» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ενώ προσθέτει πως οι ασθενείς που καταλήγουν μεταφέρονται μέσα από τις διοικητικές υπηρεσίες.

Αυτή τη στιγμή, με κορωνοϊό νοσηλεύονται 136 ασθενείς σε 140 κλίνες, ενώ η ΜΕΘ 12 κλινών είναι γεμάτη.

Οι ασθενείς που αεροδιακομίστηκαν την Πέμπτη βρίσκονταν πριν σε αίθουσες χειρουργείων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, με το που έφυγαν διασωληνώθηκαν άλλοι τέσσερις ασθενείς, με τους τρεις εξ αυτών να παραμένουν σε χειρουργικές αίθουσες.

Μάλιστα, τονίζει ότι το οξυγόνο δεν επαρκεί καθώς οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατά πολύ.

Γνωστοποιεί επίσης ότι νοσούν συνολικά 105 εργαζόμενοι: μία νοσηλεύτρια και ένας διοικητικός νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας τραυματιοφορέας και μία άλλη νοσηλεύτρια σε κλινικές με σοβαρά συμπτώματα.

Τέλος, υποστηρίζει πως όσοι έχουν νοσήσει, επιστρέφουν μετά από 15 μέρες για να καλυφθούν οι βάρδιες και ενώ έχουν ακόμη συμπτώματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By