Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Σοβαρά επεισόδια από εγκαταλελειμμένα παιδιά στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ανησυχία της για την έλλειψη υποδομών στα νοσοκομεία, για τη φιλοξενία εγκαταλελειμμένων παιδιών, εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι νοσοκομειακοί χώροι είναι εντελώς «ακατάλληλοι για τα παιδιά και θα πρέπει να βρεθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκλονιστικό μάλιστα και χαρακτηριστικό της κατάστασης, είναι και ένα περιστατικό, που εκτυλίχθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Παίδων «Αγίας Σοφίας», όπου ένα παιδί παραλίγο να πνίξει τη θεία του με τα χέρια του.

Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί, τότε θα προβούν σε κινητοποιήσεις «πριν θρηνήσουμε θύματα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:
Δημιουργείται μείζον ζήτημα στη λειτουργία των παιδιατρικών Νοσοκομείων με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή.

Εντελώς ακατάλληλοι χώροι για τα παιδιά που θα έπρεπε να βρεθούν ειδικοί χώροι φιλοξενίας από το Υπουργείο Εργασίας. Μετά την ανάδειξη του ζητήματος από την ΠΟΕΔΗΝ μειώθηκαν τα εγκαταλελειμμένα παιδιά. Τώρα όμως αυξάνονται καθημερινά.

Σήμερα βρίσκονται 60 παιδιά εγκαταλελειμμένα στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Στο Παίδων Αγίας Σοφίας είναι 27, όλο και περισσότερα. Η κατάσταση πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτη από επεισόδια που δημιουργούν τα παιδιά χωρίς φυσικά να φταίνε.

Πως είναι δυνατόν να ζουν σε ένα Νοσοκομείο χωρίς να έχουν προβλήματα υγείας μόνο και μόνο γιατί εγκαταλείφθηκαν.

9/9/2019 παρά λίγο να θρηνήσουμε θύματα από την επιθετικότητα ενός παιδιού. Κυνηγούσε με σπάτουλα από το καρότσι της καθαριότητας το Νοσηλευτικό και Ιατρικό Προσωπικό. Έσπασε πόρτες, ξήλωσε κουρτίνες, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Παρά λίγο να πνίξει τη θεία του με τα χέρια στο λαιμό. Την έσωσε μια Νοσηλεύτρια.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Την ώρα που γεμίζουν τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία με εγκαταλελειμμένα παιδιά και δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας κλείνουν μία Προνοιακή Μονάδα της Γλυφάδας. Οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι μεταφέρονται στην Προνοιακή Μονάδα Παίδων της Βούλας.

Γιατί δεν αξιοποιείται η Μονάδα της Βούλας για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά των Παιδιατρικών Νοσοκομείων με την πρόσληψη του κατάλληλου Προσωπικού;

Εάν δεν δοθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά θα οργανώσουμε κινητοποιήσεις πριν θρηνήσουμε θύματα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By