Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022

Ποιες εταιρείες από τις Big Tech ανακοίνωσαν αυξήσεις – Πόσο θα πληρώνεται το ωρομίσθιο

Οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες αποφάσισαν να αυξήσουν τις χρηματικές απολαβές των υπαλλήλων τους προκειμένου να προσελκύσουν νέους εργαζομένους διατηρώντας συγχρόνως, και το ήδη, υπάρχον προσωπικό

Ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς για τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και λιανοπωλητές.

Συγκεκριμένα, η Apple έλαβε την εν λόγω απόφαση σε μια περίοδο κατά την οποία η πλειοψηφία των εργαζομένων καλούνται να αντιμετωπίσουν την ταχύτατη άνοδο του πληθωρισμού.

Η κίνηση της Apple έρχεται λίγο αφότου οι Google, Amazon και Microsoft αποφάσισαν να αυξήσουν τις χρηματικές απολαβές των υπαλλήλων τους προκειμένου να προσελκύσουν νέους εργαζομένους διατηρώντας συγχρόνως, το ήδη, υπάρχον προσωπικό.

«Η υποστήριξη και η διατήρηση των καλύτερων μελών της ομάδας μας στον κόσμο, μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε τα καλύτερα, πιο καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πελάτες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Apple.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNBC, η Apple θα αυξήσει επίσης το βασικό μισθό για τους υπαλλήλους λιανικής στις ΗΠΑ στα 22 δολάρια την ώρα, από 20 δολάρια. Σημειώνεται μάλιστα, πως οι πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν κατά 34% το 2021 σε πάνω από 297 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα ύψη ο πληθωρισμός

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός άγγιξε το 8,3% τον Απρίλιο, ο ταχύτερος ρυθμός εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, ενώ η ανεργία παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στο 3,6%.

Αυτός ο συνδυασμός παραγόντων έχει ωθήσει πολλούς εργαζόμενους, ειδικά σε τομείς υψηλής ζήτησης όπως η τεχνολογία, να αναζητήσουν καλύτερες αμοιβές σε άλλες εταιρείες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By