Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ποινή-«χάδι» στον προπονητή Κυτέα για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Καραλή

Στον Ομοσπονδιακό προπονητή, Δημήτρη Κυτέα, είχε επιβληθεί στις 29 Ιουλίου 2019, ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδία για ένα έτος, με αναστολή, για τις ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος του πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή.

Σήμερα, η ΕΦ.Ι.Π επέβαλλε ποινή-χάδι στον Δημήτρη Κυτέα. Η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, δέχεται τις πολλαπλές επιθέσεις, ρατσιστικού χαρακτήρα, στον Εμμανουήλ Καραλή, ωστόσο δέχεται τον ισχυρισμό του Κυτέα ότι εκτιμά και σέβεται τον Καραλή.

Ο πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ είχε καταγγείλει πως είχε γίνει δέκτης ρατσιστικών σχολίων του ομοσπονδιακού προπονητή για το χρώμα του δέρματός του και τα όσα ισχυρίζεται, επιβεβαιώνονται και από μαρτυρίες συναθλητών του.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κυτέας, συνήθιζε να φωνάζει πάντα με τον χαρακτηρισμό «ο μαύρος», χωρίς ποτέ να τον αποκαλέσει με τον όνομα του, ενώ υπάρχουν άσχημοι χαρακτηρισμοί για τον πατέρα του και τη μητέρα του, όπως επίσης και για… βουντού, ώστε να κάνει κακό στους ανταγωνιστές του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By