Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ποιός δισεκατομμυριούχος αγοράζει τη Ρόμα

Ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Νταν Φρίντκιν είναι ένα βήμα πριν από τις τελικές υπογραφές για την αγορά του ιταλικού ποδοσφαιρικού συλλόγου AS Roma SpA από τον κύριο μέτοχο Τζέιμς Παλότα.

Η εφημερίδα Il Messagero αναφέρει σήμερα ότι η συμφωνία ενδέχεται να οριστικοποιηθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου με τη συνολική αξία της ομάδας καθορίστηκε στα 780 εκατομμύρια ευρώ (872 εκατομμύρια δολάρια).

Η μητρική εταιρία της ομάδας, η AS Roma SPV LLC, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι υπήρξαν προκαταρκτικές συνομιλίες με ενδιαφερόμενους επενδυτές για πώληση.

Ο Φρίντκιν, ο οποίος έχει ως σύμβουλο την JPMorgan Chase & Co., θα υποχρεωθεί από τους ιταλικούς κανόνες για τις εξαγορές να προχωρήσει στην εξαγορά σε τιμή 0,62 ευρώ ανά μετοχή, αναφέρει ο Messaggero.

Η τιμή της μετοχής την Παρασκευή στο χρηματιστήριο του Μιλάνου έκανε άλμα κατά σχεδόν 9% στα 0,66 ευρώ, δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση 413,2 εκατ. Ευρώ. Ο σύλλογος έχει συνολικό χρέος 272 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η εφημερίδα Messaggero.

Ο πωλήτής Παλότα, του hedge fund Raptor Capital Management με έδρα τη Βοστώνη, ενδέχεται να διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στο σύλλογο και να παραμείνει ως διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου. Ο Φρίντκιν είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Friedkin, ιδιοκτήτης της Toyota Περσικού Κόλπου, ενός ανεξάρτητου διανομέα οχημάτων.

Η Ρόμα παίζει στη Serie A του πρωταθλήματος της Ιταλίας, και είναι τέταρτη στην κατάταξη πίσω από την Lazio που έχει επίσης έδρα τη Ρώμη. Στην κορυφή της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος είναι η Γιουβέντους της οικογένειας Ανιέλι και η Μίλαν.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By