Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Πολάκης: Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης

Προσπαθεί να τα «μαζέψει» ανεπιτυχώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

polakis

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναφορές του σε πολλούς δικαστές οι οποίοι «είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα», ενώ δήλωσε ότι είναι «στη διάθεση της δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί».

Όπως είπε, οι δηλώσεις του αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτει καθημερινά στον χώρο της Υγείας και οι οποίες -παρά το ό,τι είχαν γίνει καταγγελίες- «ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στον δρόμο».

«Άλλωστε», συμπλήρωσε, «υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης».

Ακόμη, ο κ. Πολάκης είπε ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, έχει αποστείλει μαζί με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Εξάλλου, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι τιμά «κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του».

«Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα», συμπλήρωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By