Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Πολεμική κατάσταση στον Ευαγγελισμό: «Είχαμε 5 διασωληνωμένους και δεν είχαμε πού να τους πάμε»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο LiveNews και στον Νίκο Ευαγγελάτο ο Ευάγγελος Μπαλής, επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού», τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν, το σύστημα έχει ξεπεράσει τα όριά του ενώ στον Ευαγγελισμό όλες οι κλίνες είναι γεμάτες.

«Μέχρι πριν μια ώρα υπήρχαν 5 ασθενείς, νέοι άνθρωποι από 30 μέχρι 60 ετών, οι οποίοι δεν έχουν μονάδα για να πάνε. Όπως είπε, οι ασθενείς ήταν “στην κλινική covid με αναπνευστήρες και πλέον οι γιατροί δίνουν άνιση μάχη” .

«Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι αν κάποιος ασθενής, από αυτούς που είναι διασωληνωμένοι, έχει μια βελτίωση αμέσως κάποιος θα πάρει τη θέση του». «Η εφημερία η χτεσινή είναι από τις χειρότερες και αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει» αποκάλυψε.

«Από την στιγμή που θα έχουμε μείωση των περιπτώσεων κορονοϊού, θα πρέπει να περάσουν 15 μέρες για να φανεί η μείωση αυτή στις κλινικές τις απλές. Για την μονάδα ακόμα περισσότερες. Χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Θα πρέπει όλος ο υγειονομικός κόσμος να συμβάλλει και εδώ μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας», τόνισε. Καταλήγοντας έκανε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει δραστικά, από μόνος του να θέσει κάποια όρια για να βοηθήσει όλους τους υπόλοιπους που είναι γύρω του.

Στις αποκαλύψεις του Ευάγγελου Μπαλή, του επικεφαλής της μονάδας COVID-19 του «Ευαγγελισμού», απάντησε ο διοικητής του νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος.

Σύμφωνα με παρέμβαση του κ. Γρηγορόπουλου στο LiveNews, οι δύο ασθενείς έχουν ήδη απορροφηθεί και οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν εντός της ημέρας. Ο ίδιος είπε, ότι δε θα μείνει κανένας ακάλυπτος…

Για να μπει ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ χρειάζεται κάποιος χρόνος, διευκρίνισε.

«Είμαστε σε μια δύσκολή κατάσταση» συμπλήρωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By