Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

«Πόλεμος» ανακοινώσεων Μαξίμου – ΝΔ με αφορμή το δημοσίευμα του BBC

«Πόλεμος» ανακοινώσεων επικρατεί τις τελευταίες ώρες μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το δημοσίευμα του BBC περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της για το ζήτημα, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ξεκαθαρίσει κατηγορηματικά και προς πάσα κατεύθυνση, ότι ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» δεν υφίσταται στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ τόνισε πως «δεν πέρασε ούτε ένας μήνας αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Το BBC σήμερα με εκτενές άρθρο του υιοθετεί τον ανήκουστο ισχυρισμό ότι ‘’στην Ελλάδα κατοικεί εδώ και χρόνια μια καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα”. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα», υπογράμμισε η Πειραιώς.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το Μέγαρο Μαξίμου χαρακτήρισε εθνικά επιζήμιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει θέμα «μακεδονικής μειονότητας».

«Αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, ο κ. Μητσοτάκης συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος», σημείωσε το Μαξίμου και υπογράμμισε:

«Η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους. Την ίδια στιγμή όμως ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά».

Το θέμα δεν έκλεισε εκεί, όμως. Η Νέα Δημοκρατία με νέα της ανακοίνωση σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας οφείλει, σήμερα κιόλας, να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ζήτημα Μακεδονικής μειονότητας ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα».

«Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, και η μέθοδος να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία, επειδή εγκαίρως τον προειδοποίησε για τις δυσμενείς συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών ούτε ωφελεί, ούτε πείθει πια κανέναν», σημείωσε ακόμη το κόμμα.

Μάλιστα, ο βουλευτής της Β” Αθηνών και επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε το δημοσίευμα – μέσω twitter – γράφοντας:

«Το άρθρο του BBC δυστυχώς επιβεβαιώνει πολύ γρήγορα την ορθότητα της εναντίωσής μας στη Συμφωνία των Πρεσπών, τους εντονότατους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τις επιζήμιες συνέπειές της. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας. Η κυβέρνηση θερίζει τώρα τις θύελλες που έσπειρε».

 

«Θα ήταν ανάξιο νέας απάντησης, αν δεν ήταν βαθιά λυπηρό, εθνικά ανυπόφορο και κυρίως αν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση με αποτέλεσμα οι ασυναρτησίες που εκστομίζουν να έχουν μία κάποια θεσμική βαρύτητα», ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου στην απαντητική του ανακοίνωση.

«Τους καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να σταματήσουν να τζογάρουν επικοινωνιακά στα εθνικά μας θέματα. Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων για να τους διδάσκει πως γίνεται ο αντιπρόεδρός τους κ. Γεωργιάδης», ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου και κατέληξε:

«Ας σταματήσουν επιτέλους να αναπαράγουν και να διαφημίζουν ανοησίες περί δήθεν ύπαρξης «Μακεδονικής μειονότητας. Και κυρίως ας κατανοήσουν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, που με μένος πολέμησαν, είναι αυτή που βάζει οριστικά τέλος σε παρόμοιες ανύπαρκτες υποθέσεις», σημείωσε.

By