Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

«Πόλεμος» Γαβρόγλου με ΚΚΕ και «Ριζοσπάστη» για τον εκπαιδευτικό νόμο

Για «εκλογικό άγχος του ΚΚΕ» και «εμμονή στο λάθος» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης».

«Είναι αντιληπτό το εκλογικό άγχος του ΚΚΕ και αποδεικνύεται από το αντιπολιτευτικό μένος εναντίον αυτής της κυβέρνησης, ενώ οι «αντιπολιτευτικοί τόνοι» προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, ήταν εξαιρετικά μειωμένοι» αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει: «Μέχρι τώρα γνωρίζαμε την εμμονή του ΚΚΕ ότι οι θέσεις του αποτελούν τη μοναδική αλήθεια.

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ανακαλύπτουμε και την εμμονή του ΚΚΕ στο λάθος».

Αναφορικά με τα όσα επισημαίνονται στο δημοσίευμα, το υπουργείο απαντά ότι πρόκειται για «παραπολιτική προσωπική επίθεση» εναντίον του υπουργού, Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, και τονίζει: «Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη (τίτλος: Συνειδητή διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ) ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κoυτσούμπας ανέφερε:

Τα ίδια επί της ουσίας λέτε και εσείς, όταν υπερασπίζεστε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Γ” Λυκείου. Αυτό είναι το πρόβλημα, κύριοι της κυβέρνησης; Οπωσδήποτε όχι». Ό,τι δηλαδή απέδωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γαβρόγλου στον κ. Κουτσούμπα («πως δήλωσε το ότι δεν υπάρχει Γ” Λυκείου δεν είναι πρόβλημα») το αποδίδει και το χθεσινό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη.

Ποιος διαστρεβλώνει ποιον τελικά; Παραδοσιακά το ΚΚΕ αναγνωρίζει τα λάθη του μετά την πάροδο δεκαετιών. Ελπίζουμε στο συγκεκριμένο που δεν είναι ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας να το κάνει σε μικρότερο χρόνο. Αναμένουμε τη διάψευσή μας να δημοσιευθεί στον Ριζοσπάστη».

«Το ότι ο κ. Γαβρόγλου ήταν υπουργός της αμάθειας, το ξέραμε. Το ότι έγινε υπουργός καθ” υπόδειξη του ιερατείου της εκκλησίας, το γνωρίζαμε επίσης. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι εξελίσσεται σε κατά συρροή προβοκάτορα, ακόμη κι όταν τα ίδια τα πρακτικά της Βουλής τον διαψεύδουν» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ, υπό τον τίτλο «Απάντηση στο δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και την κατ” εξακολούθηση διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ».

«Όχι μόνο επαναλαμβάνει αυτούσιο το επιχείρημα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι το πρόβλημα του σχολείου είναι αποκλειστικά η Γ” Λυκείου, για να νομιμοποιήσουν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους, αλλά φτάνει στο σημείο να διαστρεβλώνει το ρητορικό ερώτημα που έθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή και το οποίο απάντησε λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι συνολικά ο εξετασιοκεντρικός χαρακτήρας του σχολείου, που οδηγεί και την Γ” Λυκείου να έχει αυτό το χαρακτήρα» τονίζει το ΚΚΕ στο σχόλιό του.

Και καταλήγοντας, σημειώνει: «Τώρα το ποιός έχει άγχος φαίνεται από την πρακτική του υπουργείου να φέρνει νομοσχέδια στα μουλωχτά, με κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια και την επιμονή στην αυταπόδεικτη διαστρέβλωση, καθώς επίσης και την επανειλημμένη άρνηση του υπουργού να απαντήσει σε ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή».

«Πέρασαν 48 ώρες από την αθλιότητα που διέπραξε ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή, διαστρεβλώνοντας σκόπιμα τα όσα είπε τη Δευτέρα στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας, και καμιά διορθωτική δήλωση δεν έχει γίνει από τον Γαβρόγλου.

Αντίθετα, τα γνωστά παπαγαλάκια της κυβέρνησης σπέρνουν διάφορες εξυπνάδες στον Τύπο, όπως ότι «το ΚΚΕ αντιγράφει τη ΝΔ στη δημιουργία εντυπώσεων», επειδή ο Θ. Παφίλης απαίτησε την Τετάρτη από τον υπουργό να πάρει πίσω τη διαστρέβλωση, διαβάζοντας επακριβώς από τον «Ριζοσπάστη» αυτά που είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Παρά το γεγονός ότι και χτες ο «Ριζοσπάστης» επανέφερε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα, σχολιάζοντας τις βρωμιές του Γαβρόγλου, καμιά επανόρθωση δεν υπήρξε από τον υπουργό, αν και ο ίδιος δεσμεύτηκε δημόσια να το κάνει, αφού μελετήσει – όπως είπε – τα πρακτικά της Βουλής.

Ποιος έχασε βέβαια το φιλότιμο και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν ο Γαβρόγλου και οι άλλοι της κυβέρνησης… Επιβεβαιώνεται πάντως και μ” αυτόν τον τρόπο η σκόπιμη διαστρέβλωση από την κυβέρνηση των θέσεων του ΚΚΕ, που δεν αποκαλύπτει μόνο τον αντιδραστικό πυρήνα της πολιτικής της (και) στην Παιδεία, αλλά και την ταύτισή της με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, από τους οποίους παρέλαβε τη σκυτάλη.

Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει στις πλάτες μαθητών και φοιτητών, που πρέπει να τους «μαυρίσουν» και στην κάλπη, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που παλεύει με συνέπεια για τα μορφωτικά δικαιώματα, δείχνοντας ταυτόχρονα την πραγματική διέξοδο για μια Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By