Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – ΓΣΕΕ για τις δημοσκοπήσεις

Η δημοσκόπηση της Alco προκάλεσε μεγάλη κόντρα μεταξύ ΓΣΕΕ και ΣΥΡΙΖΑ

συριζα-2

Με αφορμή τη δημοσκόπηση που διενέργησε η Alco για λογαριασμό της Συνομοσπονδίας, η οποία δημοσιεύτηκε στα Νέα και έδειχνε ότι 8 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση ξέσπασε μεγάλη κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΓΣΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΓΣΕΕ λέγοντας ότι «η διεξαγωγή αντικυβερνητικής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνεται με τα χρήματα των εργαζομένων». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «η ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι έκθετη, όπως και το δημοσιογραφικό συγκρότημα» που «επέλεξε την ετεροχρονισμένη και επιλεκτική δημοσιοποίηση ευρημάτων». «Τα πάντα στο βωμό της εξυπηρέτησης των «φίλων» και «συμμάχων»», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση της ΓΣΕΕ

«Είναι λυπηρό που το Κυβερνών κόμμα, 1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανταγωνιστικό στη ΓΣΕΕ συνδικάτο και μάλιστα με τρόπο αντιδημοκρατικό», ανέφερε η ΓΣΕΕ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχιζε: «Όπως άλλωστε αντιδημοκρατικό είναι να μας εγκαλούν για την επιλογή του μέσου δημοσιοποίησης της έρευνάς μας. Μην ανησυχούν…την επόμενη φορά θα τους ζητήσουμε την άδεια τους…».

«Σε κάθε περίπτωση μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι επιδεικνύονται αυτού του τύπου τα ανακλαστικά σε βάρος της Συνομοσπονδίας, ενώ ανάλογες δημοσκοπήσεις του παρελθόντος, που αφορούσαν προηγούμενες Κυβερνήσεις,  αξιοποιήθηκαν «δεόντως» από τον αντιπολιτευόμενο τότε ΣΥΡΙΖΑ…», κατέληγε στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Νέα αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την κόντρα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα. «Η ηγεσία της ΓΣΕΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διοχετεύει κατά το δοκούν κομμάτια από δημοσκόπηση, σε εφημερίδες της αρεσκείας της, προκειμένου να δημιουργούνται εντυπώσεις» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει: «όπως προκύπτει από την απάντησή της, η ΓΣΕΕ, ως τριτοβάθμια συνδικαλιστική ένωση, πληρώνει δημοσκοπήσεις, οι οποίες τα μόνα ερωτήματα που θέτουν αφορούν το πόση απαισιοδοξία επικρατεί και πόσο δυσαρεστημένος είναι ο κόσμος από την κυβέρνηση».

«Μόνο αυτά είναι άραγε τα θέματα που αφορούν τη ΓΣΕΕ;» σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Σε ό,τι αφορά τις… δημοκρατικές ευαισθησίες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, καλό θα ήταν να εξηγήσει στους εργαζόμενους της χώρας τούς οποίους, με βάση το καταστατικό της, εκπροσωπεί, ποια εργατικά συμφέροντα εξυπηρετεί η διοχέτευση τμημάτων δημοσκόπησης σε συγκεκριμένη εφημερίδα και με ποια διαδικασία αποφασίστηκε αυτή η κίνηση».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By