Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υποχωρεί o πανικός, περιορίζονται οι απώλειες στην Wall Street

Ανοδικά κινούνται οι δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου , που κατέγραφαν πολύ μεγάλες ζημιές τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης – Απώλειες μόνον για τον Dow Jones, που υποχωρεί κατά 0,52% στις 21.20 ώρα Ελλάδας

Προσπάθεια να αντιστρέψει το εκρηκτικό κλίμα και να περιορίσει τις ισχυρές απώλειες που κατέγραφε από το άνοιγμά της επιχειρεί η Wall Street, με τους δύο από τους τρεις βασικούς δείκτες να έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο, ενώ ο βιομηχανικός δείκτης υποχωρεί περισσότερο από 200 μονάδες.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει βυθίσει τις αγορές παγκοσμίως και έχει εκτοξεύσει τις τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, με τους επενδυτές να αναζητούν ασφαλέστερα επενδυτικά καταφύγια.

Ο S&P 500 κατάφερε να αποτινάξει τις απώλειες και να κινηθεί σε θετικό έδαφος και όσο εξελίσσεται η συνεδρίαση, καταγράφεται προσπάθεια περιορισμού των απωλειών. Νωρίτερα σε θετικό πρόσημο γύρισε και ο Nasdaq.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 143 μονάδες (-0,43%) , ενώ είχε φτάσει να σημειώνει απώλειες έως και 840 μονάδες. Ο S&P 500 διαπραγματεύεται με θετικό πρόσημο σημειώνοντας άνοδο 0,64%, από απώλειες 1,88% στην αρχή της συνεδρίασης. Ο Nasdaq ξεκίνησε με απώλειες 1,69% που τον τοποθετούσε σε «bear market», ενώ πλέον διαπραγματεύεται με άνοδο 2,35%

Σημειώνεται ότι οι τιμές έναρξης διαπραγμάτευσης για τους Dow Jones και S&P 500 τους τοποθετούσαν σε περιοχή διόρθωσης, καθώς βρίσκονταν πάνω από 10% χαμηλότερα από τα τελευταία υψηλά, ενώ ο Nasdaq βρίσκοντας σε «bear market» (απώλειες άνω του 20%) .

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 1,913%.

Ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος μετράει τη μεταβλητότητα στον S&P 500, κατέγραψε άλμα στις 37 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας χρονιάς, ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 34,74 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο αυτή τη στιγμή κερδίζει 6,02% φτάνοντας στα 97,71 δολάρια το βαρέλι, το brent ενισχύεται κατά 6,81% στα 103,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός έχει εκτοξευτεί κατά 1,57% στα 1.940 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο Λονδίνο ρεκόρ κατέγραψε το αλουμίνιο, με την τιμή του να ξεπερνά το υψηλό του 2008 και να αγγίζει τις 3.388 δολάρια, με άνοδο έως και 2,9%.

Μερικές από τις απώλειες της προηγούμενης μέρας διαγράφουν οι μετοχές των Netflix, Amazon, Microsoft, Apple, Tesla και Alphabet, οι οποίες ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται στο κόκκινο.

Στην αγορά συναλλάγματος, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,12 δολ./ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By