Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Πολύ καλά οργανωμένη η επίθεση στο Ατατούρκ

Τι δείχνουν τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές

tou3

Όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αρχές μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δείχνει ότι η επίθεση ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη.

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την επίθεση στο Ατατούρκ και, όπως φαίνεται, είχαν και plan B, σε περίπτωση που «σκόνταφταν» στα μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, το χτύπημα ξεκίνησε όταν ένας από τους τρεις βομβιστές πυροδότησε τα εκρηκτικά έξω από τους χώρους του αεροδρομίου Ατατούρκ προκειμένου να προκαλέσει πανικό, να δημιουργήσει ρήγμα στην ασφάλεια και να ανοίξει ο δρόμος για τους άλλους δύο καμικάζι προκειμένου να εκτελέσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Βέβαια, όπως φαίνεται, αυτό ήταν το plan Β των τρομοκρατών και όχι το αρχικό σχέδιο.

Ο ένας από τους τους βομβιστές, όπως αποδείχθηκε από τις εικόνες του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας του αεροδρομίου, φορούσε -παρά τις υψηλές θερμοκρασίες- χειμωνιάτικο μπουφάν. Η εμφάνιση αυτή κίνησε τις υποψίες των Τούρκων αστυνομικών, οι οποίοι τον πλησίασαν προκειμένου να του κάνουν έλεγχο. Όταν όμως του ζήτησαν ταυτότητα ξεκίνησε το μακελειό.

tou4

Τα σημεία των εκρήξεων στο Ατατούρκ

1. Ο πρώτος βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο των αφίξεων του αεροδρομίου
2. Ο δεύτερος βομβιστής ανατινάχθηκε μέσα στο χώρο στον αφίξεων
3. Ο τρίτος δράστης κατάφερε να εισχωρήσει στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. Τελικά τον πυροβόλησε ένας αστυνομικός και τότε ο βομβιστής πυροδότησε το γιλέκο με τα εκρηκτικά.

Το σχέδιο των βομβιστών: Να δολοφονήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ υποστήριξε πως το αρχικό σχέδιο των τρομοκρατών ήταν να «ρήγμα» στα αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Εφόσον είδαν πως δεν υπήρχε περίπτωση να προχωρήσει το αρχικό σχέδιο, τότε ένας από τους τρεις θα ενεργοποιούσε τον εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε έξω από τους χώρους του Κεμάλ Ατατούρκ.

Αυτό θα έδινε την ευκαιρία στους άλλους δύο να μπουν στους εσωτερικούς χώρους του αεροδρομίου προκειμένου να σκορπίσουν το θάνατο. Προτού πυροδοτήσουν τα γιλέκα αυτοκτονίας που φορούσαν, άνοιξαν πυρ εναντίον του προσωπικού του αεροδρομίου και των επιβατών.

tou

Οι φωτογραφίες των δραστών -Το ψύχραιμο ύφος πριν το μακελειό
Χθες τουρκικές εφημερίδες δημοσιοποίησαν φωτογραφίες με δύο από τους δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Ο ένας φαίνεται να μπαίνει ψύχραιμος και χαλαρός στο αεροδρόμιο φορώντας ένα μαύρο χειμωνιάτικο μπουφάν και περπατά ήρεμος προς τον τερματικό σταθμό.

Ο δεύτερος τρομοκράτης έχει συλληφθεί από τις κάμερες του αεροδρομίου να περπατά κρατώντας το όπλο, την ώρα που τρομοκρατημένοι ταξιδιώτες προσπαθούν να κρυφτούν.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει εδώ και μέρες
Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει με επιστολή τους εδώ και 20 ημέρες για μια πιθανή επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Την πληροφορία μετέδωσε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Dogan, υποστηρίζοντας ότι την επιστολή είχαν λάβει οι αρμόδιες κρατικές αρχές.

CIA: Το ISIS πίσω από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ     
«Η επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ φέρει τη σφραγίδα της »αχρειότητας» του Ισλαμικού Κράτους» δήλωσε ο επικεφαλής της CIA Τζον Μπρέναν.

Ο διευθυντής της CIA επισήμανε εξάλλου ότι η απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ του Brexit ενδέχεται να φέρει την Ευρώπη ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα.

tou1 tou2

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By