Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Πολιτική αντιπαράθεση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το σχετικό νομοσχέδιο.

ert

Με πολιτικές αντιπαραθέσεις και συναισθηματικές εξάρσεις συνεχίζεται στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αγλαΐα Κυρίτση τόνισε ότι η ΕΡΤ έκλεισε «πραξικοπηματικά» και «με βίαιο και φασιστικό τρόπο», ενώ έκανε λόγο για «φασιστικό λουκέτο» που ευνόησε τα ιδιωτικά κανάλια και την ιδιωτική εταιρεία DIGEA.

«Η χούντα μόνο το κοινοβούλιο έκλεισε. Ούτε την ΕΡΤ έκλεισε ούτε τη Δικαιοσύνη», απάντησε η εισηγήτρια της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία εκτίμησε πως με τις προσλήψεις δεν θα μπορεί η ΕΡΤ να κάνει «ούτε μία παραγωγή».

Η Αγλ. Κυρίτση, η οποία ήταν εργαζόμενη στην ΕΡΤ, δάκρυσε όταν αναφέρθηκε στους συναδέλφους της που χάθηκαν τους 22 μήνες που η ΕΡΤ ήταν κλειστή.

«Είμαι εδώ, στο όνομα και όσων δεν άντεξαν… Και, κυρίως, στο όνομα όσων συναδέλφων μου έφυγαν από τη ζωή άκαιρα, μεγαλώνοντας την ευθύνη και τη δέσμευσή μας, αναγκάζοντάς μας να αναμετρηθούμε με τις δυνάμεις μας, μετρώντας απώλειες», είπε και με «σπασμένη» φωνή συνέχισε: «Μιλάμε για 18 ανθρώπους, που λείπουν από το σημερινό προσκλητήριο. Μιλάμε για 18 συναδέλφους που έκαναν πιο φτωχή την οικογένεια της ΕΡΤ, αλλά την έκαναν ακόμα πιο δυνατή και αποφασισμένη και κυρίως ακόμα πιο περήφανη».

(Visited 1 times, 1 visits today)