Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Πολιτικός αντίπαλος του Πούτιν δολοφονήθηκε δίπλα στο Κρεμλίνο

Μερικές ώρες πριν δολοφονηθεί, ο Νεμτσόφ είχε καλέσει τους Ρώσους από τη συχνότητα του ανεξάρτητου ραδιοσταθμού Ηχώ της Μόσχας να διαδηλώσουν την Κυριακή εναντίον της «επίθεσης του Βλαντίμιρ Πούτιν»

russia-boris

Φόρο τιμής στον Ρώσο αντιπολιτευόμενο πολιτικό Μπόρις Νεμτσόφ που δολοφονήθηκε στη Μόσχα αποτίει η Ουκρανία, με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο να τον χαρακτηρίζει «φίλο» και «γέφυρα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία».

«(Ο Μπόρις Νεμτσόφ) ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία και η γέφυρα αυτή καταστράφηκε από τους πυροβολισμούς ενός δολοφόνου. Πιστεύω πως αυτό δεν έγινε τυχαία» έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος στο λογαριασμό του στο Facebook.

«Θυμάμαι το χαμόγελό του, τις θαρραλέες πράξεις του. Ήταν ένα απ” αυτά τα λίγα πρόσωπα που μπορείς να αποκαλείς φίλους» τόνισε.

Το κόμμα Μπατκίβστσινα της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο καταδίκασε «την άγρια δολοφονία (…) ενός από τους σπάνιους δημοκράτες και λογικούς πολιτικούς της Ρωσίας» που ο οποίος «δεν φοβόταν να επικρίνει το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν».

Το Μπατκίβστσινα υπενθυμίζει πως ο Μπόρις Νεμτσόφ υποστήριζε την ουκρανή πιλότο και βουλευτή του κόμματος Νάντια Σαβτσένκο, η οποία είναι φυλακισμένη στη Ρωσία και πραγματοποιεί απεργία πείνας.

«Η Ρωσία έχασε μια εξέχουσα προσωπικότητα η οποία αρνούνταν να ζει γονατισμένη» έγραψε από την πλευρά του στο λογαριασμό του στο Twitter ο γραμματέας του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ.

Μερικές ώρες πριν δολοφονηθεί, ο Νεμτσόφ είχε καλέσει τους Ρώσους από τη συχνότητα του ανεξάρτητου ραδιοσταθμού Ηχώ της Μόσχας να διαδηλώσουν την Κυριακή εναντίον της «επίθεσης του Βλαντίμιρ Πούτιν» στην Ουκρανία και για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη φιλορωσική ανατολική Ουκρανία, όπου η σύγκρουση έχει στοιχίσει σε δέκα μήνες τη ζωή 5.800 ανθρώπων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By