Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022

«Πολύ σύντομα» οι αποφάσεις Τραμπ για τη Συρία

Λίγες ώρες μετά το αινιγματικό tweet του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ποτέ δεν είπε πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία, και ενώ η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας βρίσκεται στο κόκκινο, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τους συμβούλους του και «πολύ σύντομα» θα λάβει αποφάσεις για το τι θα κάνει με τη Συρία.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας πρόκειται να συνεδριάσει εντός της ημέρας για να συζητήσει τις επιλογές που έχει η Ουάσινγκτον, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι «παρακολουθεί στενά» τις εξελίξεις στη Συρία.

Το αινιγματικό tweet του Τραμπ

«Ουδέποτε είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία. (Αυτή) Θα μπορούσε να γίνει πολύ σύντομά ή και όχι και τόσο σύντομα», έγραψε νωρίτερα Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, σημειώνοντας πως «όπως και να έχει, οι ΗΠΑ», υπό την δική του διοίκηση «έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στην μάχη κατά του ISIS».

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχη του Λευκού Οίκου, που ξεκαθάρισε πως ο Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

Ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι μόνο στρατιωτικές, όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει, διευκρίνισε χθες η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς σημειώνοντας πάντως πως ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση. Την ίδια ώρα πάντως, αμερικανικό αεροπλανοφόρο πλέει προς τη Μεσόγειο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By