Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Πομπέο: 10 εκατ. δολάρια για το “κεφάλι” όποιου ξένου παράγοντα θελήσει να επηρεάσει τις εκλογές

Το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε ο Μάικ Πομπέο ότι θα πλήρωνε η Ουάσινγκτον για τη σύλληψη κάθε ξένου παράγοντα, ο οποίος θα παρενέβαινε στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πομπέο οι ΗΠΑ “προσφέρουν αποζημίωση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 εκατομμύρια δολάρια για μια πληροφορία που θα επέτρεπε να εξακριβωθεί η ταυτότητα ή η τοποθεσία οποιουδήποτε προσώπου που, δρώντας υπό τις εντολές ή υπό τον έλεγχο κάποιας ξένης κυβέρνησης, παρεμβαίνει στις αμερικανικές εκλογές”, είπε ο υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος στο Ιράν, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι την επόμενη εβδομάδα οι ΗΠΑ θα παρουσιάσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα ψήφισμα σχετικό με την παράταση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τεχεράνη.

Όπως είπε ο Αμερικανός υπουργός, “με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο” η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα διασφαλίσει ότι το εμπάργκο θα παραταθεί, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι επιτυχής. Δεν έδωσε όμως διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει αυτό.

Ο Πομπέο ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Τσεχία, τη Σλοβενία, την Αυστρία και την Πολωνία.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By