Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

Πορεία εκπαιδευτικών για το ασφαλιστικό – Κλειστές Σταδίου και Πανεπιστημίου

Σε νέες κινητοποιήσιες με αιχμή το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τις απολύσεις και την ανακύκλωση της ανεργίας, την απαξίωση των πτυχίων και χρόνων δουλειάς μέσα από την εφαρμογή του ν.4589/19, την απάντηση του κλάδου ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια, προχωρούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις των σωματείων τους (ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ), υιοθετώντας την πρόταση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» .

Στο πλαίσιο αυτό, στην Αθήνα, οι εκπαιδευτικοί είναι συγκεντρωμένοι αυτή την έξω από το υπουργείο Εργασίας και κατευθύνονται προς τη Βουλή.

Για το λόγο αυτό κλειστές παραμένουν η Σταδίου και η Πανεπιστημίου.

https://youtu.be/Q19FmKgYGA8 ου

Στο κάλεσμά τους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ τονίζουν μεταξύ άλλων :

– «Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο ΝΔ – Βρούτση που θωρακίζει και επεκτείνει το νόμο Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ξεμπερδεύει με ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, χτυπώντας έτσι την καρδιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά όλη τη ζωή μας: Την Υγεία, την Πρόνοια, την περίθαλψη, τις άδειες, το δικαίωμα στη μητρότητα, τις παροχές.

Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, που απολύονται κάθε Ιούνη, που έχουν τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα .

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι-χέρι με την επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Αποσιωπούν ότι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων επηρεάζει άμεσα και την Κοινωνική Ασφάλιση, διότι οι συγκροτημένες εργασιακές σχέσεις, η πλήρης και σταθερή εργασία δεν παρέχει μόνο διασφαλίσεις για τη μισθωτή εργασία, αλλά στηρίζει και την Κοινωνική Ασφάλιση.

– Να ακυρωθεί ο 3ετής αποκλεισμός από τους πίνακες, με τον οποίο θα τιμωρούνται νεοδιόριστοι και αναπληρωτές σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης.

– Να μην εφαρμοστεί, να ακυρωθεί στην πράξη η υποβάθμιση των πτυχίων μας μέσω της εξίσωσης των κολεγίων με τα ΑΕΙ.

– Να δυναμώσει ο αγώνας για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καμία απόλυση, ούτε ένας συνάδελφος στο δρόμο. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων».

By