Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Πορεία φοιτητών στα Προπύλαια: Δεν τρομοκρατούμαστε και δεν υποχωρούμε

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι φοιτητές την ώρα που αρκετές σχολές σε όλη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη.

Σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές που συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση τονίζουν την αντίδραση τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στα πανεπιστήμια αλλά και στα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ την περασμένη Δευτέρα κάνοντας λόγο για «οξυμένη» καταστολή.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπουμε ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά κινητοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η Κεραμέως μέσα στον Δεκέμβρη για την εκπαίδευση, το οποίο, μεταξύ άλλων, έρχεται να φέρει τις διαγραφές φοιτητών στο ν+2, την βάση του 10 στη δευτεροβάθμια και πολλά άλλα. Η απάντηση που παίρνουμε από μεριάς κράτους στον δίκαιο αγώνα μας.

Είναι η ολοένα και πιο οξυμένη καταστολή με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΑΣΟΕΕ όπου αστυνομικές δυνάμεις παραβίασαν στέκια πολιτικών χώρων και έπειτα ξυλοκόπησε όσους φοιτητές παρευρίσκονταν εντός του χώρου.

Έπειτα, μετά την μεγαλειώδη πορεία του Πολυτεχνείου στην οποία υπήρχε πρωτοφανής μαζικότητα για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, αυτό που ακολούθησε στα Εξάρχεια ήταν αναίτιες, βίαιες επιθέσεις σε περαστικούς και κατοίκους της περιοχής. Εμείς όμως δεν θα μείνουμε αμέτοχοι!

Αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η αναβάθμιση του ρόλου της καταστολής το τελευταίο διάστημα, καθώς είναι μία περίοδος όπου εδω και εβδομάδες οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται στο προσκήνιο, μαζικοποιούν τις διαδικασίες τους και βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων.

Πρέπει να ξέρουν ότι οι φοιτητές δεν τρομοκρατούνται και δεν υποχωρούν! Θα είμαστε και αυτή την Πέμπτη στους δρόμους και θα συνεχίσουμε. Να μην τολμήσει η Κεραμέως να καταθέσει αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα!

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ
ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By