Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Πόρισμα «φωτιά» για τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συμφοιτητές και καθηγητές γνώριζαν και δεν μίλαγαν

giakoumankis

Καταπέλτης είναι το πόρισμα από την έρευνα που έγινε μέσα στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων από το αρμόδιο υπουργείο για την ομάδα των Κρητικών και τον διευθυντή της σχολής.

Σύμφωνα με το Mega, συμφοιτητές και καθηγητές του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη γνώριζαν εδώ και πολύ καιρό το μαρτύριο που ζούσε ο 20χρονος χωρίς όμως να κάνουν τίποτα για να το σταματήσουν.

Μεταξύ άλλων στο πόρισμα συμφοιτητής του Βαγγέλη αναφέρει: Μια μέρα λίγο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 άκουσα ότι του λέγανε (εννοεί τους Κρητικούς) να τον δέσουν στην καρέκλα κι αυτός απάντησε ότι «αν θέλετε δέστε με».

Υπεύθυνη της εστίας που έμεναν τα παιδιά δηλώνει ότι : «Όντως το 2014 η συμπεριφορά απέναντι στο Βαγγέλη ήταν απαράδεκτη, βίαιη και εξευτελιστική. Του έκλειναν το ζεστό νερό, όταν έκανε μπάνιο, τον κλείσανε σε ντουλάπα, του ρίχνανε κέρματα, τον ξύρισαν παρά τη θέληση του».

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας τους στο πόρισμα που συνέταξαν οι είναι ξεκάθαροι για το τι συνέβη στον άτυχο σπουδαστή αλλά και για τις ευθύνες της Σχολής που δεν πήρε κανένα μέτρο για να προστατέψει τον Βαγγέλη αλλά και τους άλλους σπουδαστές.

«Έλαβαν χώρα γεγονότα ενδοσχολικής βίας τόσο σε βάρος του μαθητή Γιακουμάκη όσο και άλλων μαθητών που ζούσαν κάτω από απειλές και τον φόβο που προκαλούσε η ομάδα των Κρητικών μαθητών, η οποία λειτουργούσε σε κλειστό κύκλο προκαλώντας εύλογο φόβο στους συμμαθητές τους. Δεν ελήφθησαν τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα καθώς δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών μαθητών, που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του εξαφανισθέντος Βαγγ. Γιακουμάκη όσο και σε βάρος άλλων μαθητών από κανένα όργανο της Σχολής».

Η ενδεχόμενη ολιγωρία του πρώην διευθυντή της Σχολής να αντιμετωπίσει και να αποκαλύψει τη βία που υφίστατο ο 20χρονος φαίνεται πως αποδείχθηκε μοιραία. Παρά το γεγονός ότι τηλεφώνησε δύο φορές στην κοινωνική λειτουργό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Τατιάνα Γκάτσα – μια πριν και μια μετά την εξαφάνιση του 20χρονου – δεν αποκάλυψε τις υποψίες ή τα γεγονότα που γνώριζε.

«Δεν μου αναφέρει κανένα στοιχείο, κανένα περιστατικό. Συμβουλευτικά και προληπτικά θα έλεγα πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει πληροφορίες, πως μπορεί ο ίδιος να προφυλάξει την εστία του και τη Σχολή. Χωρίς στοιχεία, χωρίς ενδείξεις. Ακόμα και τη δεύτερη φορά δεν μου αναφέρθηκε καμία υποψία κανένα στοιχείο για περιστατικό bullying. Δεν μου ανέφερε σχετικό ο διευθυντής», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γκάτσα.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα τελέστηκε η κηδεία του νεαρού φοιτητή με πλήθος κόσμου να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια του 20χρονου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By