Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Πορτογαλία: 32 προσωπικότητες ζητούν από τον Κοέλιου να στηρίξει την Ελλάδα

Συνδικαλιστές, επιχειρηματίες και πανεπιστημιακοί, κάλεσαν σήμερα τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας να χαλαρώσει τη στάση του όσον αφορά στη συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα.

koeliou

Η αντίληψη ότι «η πολιτική λιτότητας ως έχει είναι αντιπαραγωγική», εκτιμούν οι υπογράφοντες το κείμενο, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Publico καλώντας τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει έναν δημόσιο λόγο που «δεν θα ταπεινώνει τις χώρες-μέλη».
Η Πορτογαλία «δεν πρέπει να απομονωθεί» από το κίνημα της «ευρωπαϊκής συνεργασίας» αλλά να συμμετάσχει «στη συζήτηση για την ανάκαμψη των οικονομιών και των κοινωνικών πολιτικών στις χώρες που θυσιάστηκαν περισσότερο κατά τα τελευταία έξι χρόνια», συνεχίζει το κείμενο.

Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή υπάρχουν εκπρόσωποι της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας κεντροδεξιός πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά ακόμη και ο πρώην επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του PSD, του κόμματος του πρωθυπουργού. Υπάρχουν επίσης πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές και επιχειρηματίες.

Ο Πάσους Κοέλιου έχει καλέσει την Αθήνα να «σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς κανόνες» απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και χαρακτηρίζοντας «παραμύθια» το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην Ελλάδα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By