Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Πώς τα ΗΑΕ κατάφεραν να προσελκύσουν πλήθος τραπεζιτών και επενδυτών

Τραπεζίτες, επιχειρηματίες, στελέχη του τεχνολογικού κλάδου, δικηγόροι συρρέουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να κερδίσουν χρήματα στη «Wall Street της κρυπτογράφησης»

Το τελευταίο διάστημα, δεκάδες τραπεζίτες, επιχειρηματίες, στελέχη του τεχνολογικού κλάδου, ακόμη και καταξιωμένοι δικηγόροι, συρρέουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να κερδίσουν χρήματα στη «Wall Street της κρυπτογράφησης».

«Παρατηρούμε ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από υπαλλήλους σε παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οι οποίοι επιθυμούν τώρα, να εργαστούν για εμάς», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Ρίτσαρντ Τενγκ, της Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο.

Τον Φεβρουάριο, η Binance επέλεξε τον Βισάλ Σασίντραν, πρώην τραπεζίτη της Bank of New York Mellon Corp., για τη θέση του διευθυντή της MENA με έδρα τα ΗΑΕ. Ο Ρόμπι Νακάρμι ανώτερος σύμβουλος της εταιρείας στο Ντουμπάι, εντάχθηκε επίσης, στη συγκεκριμένη εταιρεία στα τέλη του περασμένου έτους μετά από σχεδόν μια δεκαετία ως δικηγόρος συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Ο Αμιρ Ταμπχ, πρώην επικεφαλής των παγκόσμιων αγορών στην Emirates Investment Bank, είναι ένα ακόμη, από τα παραδείγματα, μεγαλοστελεχών που επέλεξαν να μετακομίσουν στο Ντουμπάι προς αναζήτηση καλύτερη ευκαιριών. Πλέον, εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος της DeFi brokerage Securrency Capital στο Άμπου Ντάμπι. Στο νέο του ρόλο, επιθυμεί να προσλάβει περισσότερους τραπεζίτες για να βοηθήσει να «γεφυρώσει το χάσμα» μεταξύ της παραδοσιακής και της ψηφιακής χρηματοδότησης.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός οδηγεί τους περισσότερους επιχειρηματίες να εξετάσουν το ενδεχόμενο επενδύσεων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως πιθανή αντιστάθμιση. Σημειώνεται πως το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, έχει σχεδόν μειωθεί στο μισό σε αξία από την κορύφωσή του τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι φιλικές προς την κρυπτογράφηση πολιτικές των ΗΑΕ – σε αντίθεση με τους αυστηρότερους κανονισμούς που ισχύουν σε άλλες χώρες – προσελκύουν εταιρείες – κολοσσούς. Το Crypto hedge fund Three Arrows Capital δήλωσε τον περασμένο μήνα, ότι σχεδιάζει να μεταφέρει τα κεντρικά του γραφεία στο Ντουμπάι από τη Σιγκαπούρη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By