Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Πως θα αντιδράσει η Συγγρού σε κεντροδεξιό πρόσωπο για την προεδρία

Δεν αποκλείεται η πιθανότητα στήριξης του προσώπου

athenspress_nea_dimokratia

Κλείνουν τα περιθώρια για την επιλογή προσώπου για την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας με κυβέρνηση να τρέχει για να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο και την αντιπολίτευση να συνεδριάζει για την στάση που θα κρατήσει σε περίπτωση που προταθεί πρόσωπο από τον χώρο της κεντροδεξιάς.

Η Νέα Δημοκρατία εξαρχής έλεγε ότι θα επιμείνει στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, αλλά δεν είναι γνωστό αν ο ίδιος θα επιθυμεί πλέον κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με την Καθημερινή και τον Παναγιώτη Τερζή, η Συγγρού περνάει σταδιακά από την αρχική σκέψη της μετωπικής σύγκρουσης σε πιο ήπιες επιλογές.

Ποιο είναι το επόμενο σενάριο; Μια σκέψη ήταν να από τους βουλευτές της Ν.Δ. να απόσχουν της ψηφοφορίας, όμως σύμφωνα με την Καθημερινή αυτό θα έστρωνε απλώς το χαλί εκδήλωσης της έμπρακτης ανυπακοής της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας έναντι της ηγεσίας και, συνεπώς, θα συνιστούσε μείζονα αμφισβήτηση του κ. Σαμαρά.

Το μόνο δεδομένο αυτή τη στιγμή είναι η χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη δεν απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο στήριξης πιθανής κεντροδεξιά πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως θεωρεί αδιανόητο να εγκαταλείψει ο κ. Αβραμόπουλος τη θέση του επιτρόπου στις Βρυξέλλες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By