Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Πως θα αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα ο Αλ. Τσίπρας

Τι αναφέρεται σε δημοσίευμα της Αυγής

Tsipras-brikselles

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή»,  ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να βάλει ένα τέλος στο ιδιότυπο καθεστώς της διπλής και αλληλοτροφοδοτούμενης οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας.

Η άρση της πρώτης αβεβαιότητας θα γίνει με την έγκαιρη ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση της συνόδου κορυφής της Ευρωζώνης, έτσι ώστε να βγουν από τη μέση αμφιβολίες και ερωτηματικά σχετικά με την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια και τα σχέδια περί Grexit ή χρεοκοπίας να καταστούν οριστικά παρελθόν.

Η άρση της πολιτικής αβεβαιότητας θα προέλθει από την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και την οριστική διαγραφή των σεναρίων περί κυβερνήσεων «ειδικού σκοπού» ή «εθνικής ενότητας» που αναπτύσσονται στο έδαφος της άρνησης σημαντικού τμήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει τις κυβερνητικές επιλογές.

Σε κομβικής σημασίας για τις επιλογές που θα γίνουν αναδεικνύεται η ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας, που αναμένεται να κατατεθεί μεταξύ 15 και 20 Αυγούστου.

By