Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022

Πώς θα ψωνίσουν οι Αμερικάνοι από την Black Friday μέχρι τη Cyber Monday

Το 69% των Αμερικανών, κάπου 164 εκατ. άνθρωποι έχουν εκφράσει φέτος την πρόθεσή τους να ψωνίσουν το (μακρύ) σαββατοκύριακο των Ευχαριστιών, που αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, περιλαμβάνει την Black Friday και απλώνεται μέχρι τη Cyber Monday.

Πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 59%, ή 137,4 εκατ. άνθρωποι. Φέτος, όμως, η αμερικανική Ομοσπονδία Λιανεμπόρων που πραγματοποίησε την έρευνα συμπεριέλαβε για πρώτη φορά και την Cyber Monday, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την καταναλωτική συμπεριφορά.

Η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου θέτει υπό αμφισβήτηση τη σημαντικότητα της Black Friday. Οι εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να προωθούν διαδικτυακά προσφορές πριν από την Black Friday ενώ καταστήματα όπως τα WalmartTargetMacy’s και Best Buy αρχίζουν από σήμερα να τις εκπτώσεις για να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγορών. Πάντως η Black Friday αναμένεται ότι θα παραμείνει η βασική ημέρα αγορών, με το 70% των ερωτούμενων (κάπου 115 εκατ.) να σχεδιάζουν να ψωνίσουν εκείνη την ημέρα. Η Cyber Monday έρχεται δεύτερη, με 78 εκατ. καταναλωτές να δηλώνουν ότι θα ψωνίσουν τότε.

Τα παραδοσιακά φυσικά καταστήματα έχουν ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό από τα ηλεκτρονικά. Και φέτος αναμένεται να είναι η πρώτη περίοδος των γιορτών (Νοέμβριος – Δεκέμβριος) που οι online αγορές θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. δολάρια σύμφωνα με την Adobe Digital Insights. Εκτιμούν ότι οι online αγορές θα ανέβουν 13,8% σε σχέση με πέρυσι στα 107,4 δισ. δολάρια, ενώ η Cyber Monday θα είναι η μεγαλύτερη ημέρα online αγορών στην ιστορία της χώρας, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 16,5% σε σχέση με το 2016, στα 6,6 δισ. δολάρια. Την Black Friday οι online αγορές θα αυξηθούν 16,4% στα 5 δισ. δολάρια και την Ημέρα των Ευχαριστιών 15% στα 2,8 δισ.

Όσο για το ποια ημέρα είναι η ιδανική για συγκεκριμένες αγορές, η ADI εκτιμά τα εξής: η Ημέρα των Ευχαριστιών θα είναι η καλύτερη μέρα για προσφορές σε υπολογιστές, εργαλεία, αθλητικά είδη, παιχνιδομηχανές και ρουχισμό. Την Black Friday θα συμφέρουν περισσότερο οι ηλεκτρικές συσκευές, τα tablet, οι τηλεοράσεις και τα κοσμήματα, ενώ η Cyber Monday θα είναι η καλύτερη ημέρα για να αγοράσει κανείς παιχνίδια.

Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για γονείς που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ να προμηθευτούν από νωρίς παιδικά παιχνίδια και το Amazon έχει πλέον ξεπεράσει το Walmart ως κορυφαίος προορισμός για τις συγκεκριμένες αγορές, σύμφωνα με έρευνα του τραπεζικού ομίλου Jefferies. Το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψωνίσει παιχνίδια από το Amazon, ενώ το 25% από το Walmart. Ενώ πάνω από το 25% θεωρεί ότι η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος έχει τις καλύτερες προσφορές για παιχνίδια. Φέτος δυνατά στο παιχνίδι μπαίνει και η Costco, με προσφορές στις American Girl Dolls (79 δολάρια από 115) και σε παιχνίδια Barbie, Star Wars, Paw Patrol κ.ά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By