Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Πώς το Bitcoin μπορεί να «γεννήσει» δισεκατομμυριούχους

Δεν είναι λίγοι οι επενδυτές και οι traders που θεωρούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων ως την απόλυτη «επενδυτική ευκαιρία».

Το Bitcoin είναι ικανό, ακόμη κι αν πολλοί δεν το πιστεύουν, να κάνει πολλούς ανθρώπους πλουσιότερους. Μπορεί μάλιστα να «γεννήσει» ακόμη και δισεκατομμυριούχους!

Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι επενδυτές και οι traders που θεωρούν την αγορά των κρυπτονομισμάτων ως την απόλυτη «επενδυτική ευκαιρία», εκείνη την «ευκαιρία ζωής» που χρειάζεται κάποιος για να πλουτίσει.

Ένας από αυτούς τους αισιόδοξους επενδυτές είναι και ο Έρικ Φίνμαν. «Το Bitcoin μπορεί να καταστεί μια εξαιρετικά επικερδής λοταρία, ένα εισιτήριο για μεγάλα κέρδη για εκείνους που θα το εμπιστευθούν ή ακόμη και θα επενδύσουν ευθέως στο κρυπτονόμισμα την επόμενη δεκαετία», σχολιάζει ο Φίνμαν, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο MarketWatch.

«Το Bitcoin δεν θα γεννήσει μόνο μερικούς εκατομμυριούχους. Μπορεί να παράξει ακόμη περισσότερα», δήλωνε ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες.

«Εάν δεν είσαι δισεκατομμυριούχος σε 10 χρόνια από τώρα, έχοντας επενδύσει στο Bitcoin, τότε θα έχεις ένα πολύ μεγάλο λάθος», σπεύδει τώρα να σημειώσει, μέσω του MarketWatch, o 20χρονος Φινμαν, που πλούτισε από το Bitcoin και αποφάσισε να εγκαταλείψει το κολέγιο για να αφοσιωθεί πλήρως στις επενδύσεις του.

Παρά τις πιέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή, το Bitcoin διαπραγματεύεται σε υψηλά μηνών, έχοντας καταγράψει αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις για τον μήνα Μάιο. Μόλις πριν από μερικές μέρες, στις αρχές του Μαΐου βρισκόταν στις 5.000 δολάρια, ενώ μέσα στην εβδομάδα έφτασε μέχρι και τα 8.000 δολάρια.

Η τιμή του Bitcoin έχει, άλλωστε, υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τα επίπεδα που κατέγραφε τον Δεκέρμβριο του 2018.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων έχει βάλει πλώρη για μεγαλύτερα κέρδη, ιδίως μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο και ταραχώδες 2018. Ωστόσο, βρίσκεται ακόμη μακριά – και συγκεκριμένα 60% χαμηλότερα – από τα ιστορικά υψηλά των 20.000 δολαρίων που έπιασε τον Δεκέμβριο του 2017.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By