Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Πόσο πιθανή είναι η κατάρρευση του Bitcoin

«Οι πιθανότητες να καταρρεύσει η τιμή του Bitcoin τους επόμενους μήνες είναι πολύ υψηλή, ξεπερνούν το 80%», γράφει το πρακτορείο Marketwatch.

Μεγάλη πιθανότητα «κατάρρευσης» της τιμής του Bitcoin «βλέπει» σημαντική μερίδα αναλυτών, μετά την «απότομη προσγείωσή» του κρυπτονομίσματος πριν από μερικές ώρες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων επιδόθηκε σε βουτιά 12% την Πέμπτη, λίγο μετά την αναρρίχησή του σε υψηλά 18 μηνών, στα επίπεδα των 14.000 δολαρίων.

Αυτή η βουτιά, ωστόσο, ήταν αρκετή για να προβληματίσει τους αναλυτές. «Οι πιθανότητες να καταρρεύσει η τιμή του Bitcoin τους επόμενους μήνες είναι πολύ υψηλή, ξεπερνούν το 80%», γράφει το πρακτορείο Marketwatch, επικαλούμενο μερίδα αναλυτών.

Αναλύοντας σειρά ερευνών, οι traders προβλέπουν πως σταδιακά το Bitcoin θα κυριαρχήσει στο νομισματικό σύστημα, αντικαθιστώντας αρχικά τον χρυσό και στη συνέχεια ακόμη και τα συμβατικά νομίσματα. Ακόμη όμως και ως «κυρίαρχο» των αγορών, το Bitcoin δεν θα πάψει να είναι ευάλωτο στις πιέσεις.

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ επιβεβαιώνει ότι όσο πιο ξέφρενο είναι ένα ράλι, τόσο πιο απότομη είναι και η «προσγείωση» που ακολουθεί.

Όταν η τιμή «τρέχει» με ρυθμούς άνω του 150%, τότε η πιθανότητα για «ανώμαλη προσγείωση» εκτιμάται στο 80%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η τιμή του Bitcoin έχει καταγράψει «άλμα» άνω του 440% σε διάστημα δύο ετών, ενώ από τις αρχές του 2019 μετρά κέρδη 270%. Να σημειωθεί εδώ ότι τα κέρδη του δείκτη βαρόμετρο της Wall Street, S&P 500, τους τελευταίους 24 μήνες είναι μόλις 20%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By