Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ποτάμι: Επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί κυβέρνησης στο θέμα γλυπτών Παρθενώνα

«Όταν κάτι τέτοιο δηλώνεται δημοσίως από την ελληνική πλευρά είναι σαν να παραδέχεται ότι η χώρα δεν έχει δίκιο στη διεκδίκησή της και να αναγνωρίζουμε το βάσιμο των επιχειρημάτων του Βρετανικού Μουσείου»

to-potami-

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά για τα γλυπτά του Παρθενώνα το Ποτάμι κατηγορεί την κυβέρνηση για απαράδεκτο ερασιτεχνισμό.

«Όταν κάτι τέτοιο δηλώνεται δημοσίως από την ελληνική πλευρά είναι σαν να παραδέχεται ότι η χώρα δεν έχει δίκιο στη διεκδίκησή της και να αναγνωρίζουμε το βάσιμο των επιχειρημάτων του Βρετανικού Μουσείου» συμπεραίνεται στην ανακοίνωση.

Σχολιάζει δε ότι μια διεθνούς εμβέλειας διεκδίκηση υποτιμάται με σοκαριστική απερισκεψία και ουσιαστικά εκμηδενίζεται.

«Τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι «Ελγίνεια» όπως περιφρονητικά τα αποκάλεσε ο κ. υπουργός. Είναι του Παρθενώνα, είναι κλοπιμαία και είναι ζήτημα τιμής για την Ελλάδα η διεκδίκηση και ο επαναπατρισμός τους» σημειώνεται.

Καταλήγοντας αναφέρεται πως «η ηττοπάθεια και η αδιαφορία φαίνεται να είναι οι νέοι άξονες της πολιτιστικής μας πολιτικής, που μαζί με την έλλειψη κάθε στρατηγικής και κάθε οράματος, συνιστούν μια καταστροφική υποθήκη για το μέλλον του ελληνικού πολιτισμού».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By