Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022

ΠΟΤΑΜΙ: Η κυβέρνηση αποδέχεται τους μνημονιακούς όρους

Επικρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις.

to potami

Πως ζητάει στήριξη από το λαό και το κοινοβούλιο χωρίς να έχει το θάρρος να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της, σχολιάζει το Ποτάμι. Γιατί αποδέχτηκε η κυβέρνηση τη μνημονιακή απαίτηση του πρωτογενούς πλεονάσματος;
Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός πληροφορείται τις θέσεις της κυβέρνησης από διαρροές σε διεθνή ΜΜΕ και όχι από επίσημες ανακοινώσεις, σχολιάζει το Ποτάμι.

Και συνεχίζει σημειώνοντας πως: «Είναι αστείο η Ελληνική Βουλή να συζητάει τη Δευτέρα για τις διαπραγματεύσεις, χωρίς να γνωρίζει τη λίστα που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και σήμερα- τέσσερις μέρες μετά- οι Financial Times να δημοσιοποιούν όλες τις κυβερνητικές προτάσεις. Τι αλήθεια φοβάται η κυβέρνηση και κρύβεται συστηματικά πίσω από non papers και διαρροές;

Πως ζητάει στήριξη από το λαό και το κοινοβούλιο χωρίς να έχει το θάρρος να δημοσιοποιήσει τις προτάσεις της; Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά αφού στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα εμφανίζονται υπουργοί και στελέχη της συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υποστηρίζουν πολλές φορές τις εντελώς αντίθετες απόψεις από αυτές, που περιέχει η λίστα της διαπραγμάτευσης.

Εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι απόψεις της και τι διαπραγματεύεται. Γιατί δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι οι υπερεκτιμημένες φορολογικές επινοήσεις θα καλύψουν τα κενά των ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.

Τους καλούμε επίσης να απαντήσουν γιατί αποδέχθηκαν τη μνημονιακή απαίτηση πρωτογενούς πλεονάσματος 3%. Το Ποτάμι και στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν πει ότι αυτά τα πλεονάσματα δε μπορούν να επιτευχθούν και θα έπρεπε να διεκδικήσουμε μείωση του στόχου στο 1 με 1.5%. Τι συνέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε από μια θέση που πραγματικά θα έδινε ανάσα στην ελληνική οικονομία και θα επέτρεπε την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας;»

(Visited 1 times, 1 visits today)
By