Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Ποτάμι: Οι συνταξιούχοι δεν εμπιστεύονται τον Κατρούγκαλο

Οι συνταξιούχου περιμένουν από που θα γίνει η επόμενη περικοπή

potami

«Ο χώρος των κοινωνικών ασφαλίσεων αναδεικνύεται σε καθημερινή βάση σε πεδίο επίμονης αντικοινωνική ανασφάλειας».

Αυτό τονίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, το οποίο καλεί την κυβέρνηση «αντί να πεισμώνει ότι έλυσε το ασφαλιστικό, να εξετάσει με ποιον τρόπο θα υπάρξει τέλος στην ταλαιπωρία του ελληνικού λαού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μετά τους πανηγυρισμούς και τα αυτο-συγχαρητήρια για την ψήφιση του νόμου «Κατρούγκαλου», ο χώρος των κοινωνικών ασφαλίσεων αναδεικνύεται σε καθημερινή βάση σε πεδίο επίμονης αντικοινωνική ανασφάλειας.

Οι συνταξιούχοι περιμένουν από πού και πότε θα η επόμενη περικοπή που θα διαψεύσει την τελευταία διαβεβαίωση.

Οι εργαζόμενοι βυθίζονται σε ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το πώς και αν θα μπορέσουν να εξαργυρώσουν τις εισφορές μιας ζωής. Οι νέοι επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι παίζουν σε ένα παιχνίδι με σημαδεμένα χαρτιά.

Οι επαγγελματίες αναρωτιούνται μήπως ο μοναδικός σκοπός της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι να πληρώνονται φόροι και εισφορές. Παρά τους διακαείς πόθους της κυβέρνησης (και τις ανομολόγητες ελπίδες της αξιωματικής αντιπολίτευσης), το ασφαλιστικό δεν έχει κλείσει.

Παραμένει ορθάνοικτο. Παραμένει η πιο βασική απειλή σε οποιαδήποτε πιθανότητα ανάκαμψης. Το σύστημα συντάξεων που προσπάθησαν να αναστηλώσουν αρχικά οι ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ – το μεγάλο αποκλειστικά κρατικό και ασφυκτικά αναδιανεμητικό σύστημα – χορηγεί υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα. Το μόνιμο αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ανασφάλειας στο άτομο και ασφυξίας στην οικονομία. Αντί να πεισμώνει η κυβέρνηση ότι έλυσε το ασφαλιστικό, είναι καλύτερα να εξετάσει με ποιον τρόπο θα υπάρξει τέλος στην ταλαιπωρία του Ελληνικού λαού.

Γι” αυτήν δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Φταίει η προσήλωση σε απαρχαιωμένα κρατικίστικα σχήματα του προηγούμενου αιώνα. Το Ποτάμι το επισήμανε αυτό από την αρχή και είναι το μόνο κόμμα που πρότεινε να τεθεί το ασφαλιστικό σε νέα βάση. Μας λυπεί ιδιαίτερα ότι επιβεβαιωνόμαστε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση.