Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Ποτάμι: Είναι περήφανη η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας

«Είναι εθνικά υπερήφανη η Κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τρόικα για τα προαπαιτούμενα;»

to-potami-

Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φθάσαμε ώστε το περίφημο κοινωνικό δίχτυ προστασίας στα κόκκινα δάνεια να είναι μόλις 100 εκατομμύρια ευρώ για 300.000 δανειολήπτες, αναφέρει το Ποτάμι, σχολιάζοντας το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Είναι εθνικά υπερήφανη η Κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Τρόικα για τα προαπαιτούμενα;» απορούν από τη Σεβαστουπόλεως και αναφέρουν ότι «από την προστασία όλων, ακόμη κι εκείνων που μπορούσαν να πληρώσουν, περάσαμε στην προστασία πολύ λίγων. Από το ένα άκρο στο άλλο. Ο λαϊκισμός κοστίζει ακριβά γι” άλλη μία φορά».

Όπως τονίζουν, το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή περιλαμβάνει ρυθμίσεις που πλήττουν οριζόντια με αύξηση άμεσων και έμμεσων φόρων. Με εξαίρεση το ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση (το οποίο η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε ως πρόβλημα για να το… λύσει μετά) ούτε δείγμα ισοδύναμου δεν κατατέθηκε στη διαπραγμάτευση, παρά τις απλόχερες προεκλογικές υποσχέσεις.

«Για μία ακόμη φορά τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πληρώσουν οι πολίτες. Η φορολογική αφαίμαξη των νοικοκυριών μέχρι το τέλος του 2015 δεν έχει προηγούμενο στην πενταετή ιστορία των Μνημονίων στη χώρα μας» προσθέτουν.

Και καταλήγουν: «Η αίσθηση εγκλωβισμού και αδιεξόδου κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία μετά την πασιφανή ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί ακόμη και τα στοιχειώδη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By