Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Ποτάμι: Συνολικά 63 οι μετακλητοί τους, χωρίς τον Καρανίκα!

Τι αναφέρουν στοιχεία που δίνει το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου

potami

Απάντηση στον βουλευτή του Ποταμιού, Νίκο Μαυρώτα, διαβίβασε το Μέγαρο Μαξίμου στη Βουλή με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποκαλύψει μόνη της τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν προσλάβει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί περιορισμός των προβλεπόμενων θέσεων μετακλητών ενώ και ο αριθμός των υπηρετούντων είναι αντίστοιχος με αυτόν που τοποθετούσαν και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί.

Συγκεκριμένα, ο προβλεπόμενος αριθμός στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού ανέρχεται σε 88, όσους δηλαδή προέβλεπε το οργανόγραμμα του 2013 μετά τις περικοπές που έχει πραγματοποιήσει η τότε κυβέρνηση Σαμαρά.

Ειδικότερα, σήμερα στην Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού υπηρετούν 64 υπάλληλοι (προϊστάμενοι γραφείων, ειδικοί σύμβουλοι και μετακλητοί) εκ των οποίων οι 8 υπηρετούν σε θέσεις προϊσταμένων, 35 σε θέσεις ειδικών συμβούλων – συνεργατών και 21 σε θέσεις μετακλητών. Επίσης, οι 20 από τους 64 είναι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Το 2013 στην Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούσαν 68 υπάλληλοι (ειδικοί συνεργάτες, μετακλητοί και αποσπασμένοι).

Εταιρία «φάντασμα»

Εκτός αυτών, από τα στοιχεία που διαβίβασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην Βουλή προκύπτει πως το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με εταιρία «φάντασμα» για παροχή ειδικών υπηρεσιών στα social media. Η εν λόγω εταιρία που εμφανίζεται ως ειδική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαθέτει «προφίλ» μόνο στο LinkledIn με μόλις 2 ακόλουθους.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαυρωτάς «η ανάδοχος εταιρεία είναι η ENGAGE INFLUENCE LTD, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο (στο Μπέρμιγχαμ όμως κι όχι στο Κάρντιφ, όπως λανθασμένα αναφέρεται στη σύμβαση) και φέρεται να απασχολεί ένα (1) άτομο, που είναι και διευθύντρια της εταιρείας. Θα έχει ως έργο την παροχή ειδικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στα social media.

Το μόνο περίεργο είναι ότι η εν λόγω εταιρεία δεν διαθέτει ούτε ιστοσελίδα, ούτε σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτός από το LinkledIn με 2 μόνο followers! Από τη σύμβαση είναι φανερό ότι πρόκειται για μια οιονεί πρόσληψη συμβούλου για 5 μήνες με μηνιαίο μισθό 1800 ευρώ με αποστολή (;) την προώθηση μέσω των social media των κυβερνητικών θέσεων. Μέσω ποιου λογαριασμού άραγε θα γίνεται αυτό και στη βάση ποιας προϋπηρεσίας; Εκτός, βέβαια, κι αν αναλάβει κάποιον ανώνυμο λογαριασμό από αυτούς που συνήθως επιτίθενται σε όσους κάνουν κριτική στην κυβέρνηση».

«Εκτός των άλλων, παραμένει αναπάντητο με ποιον τρόπο και διαδικασία επελέγη η εν λόγω εταιρεία και όχι κάποια άλλη. Κρίθηκε άραγε ως η έχουσα την μεγαλύτερη εμπειρία ή το χαμηλότερο κόστος; Έγινε κάποιος διαγωνισμός ή έστω, δόθηκαν άλλες προσφορές ή ήταν κι εδώ απευθείας ανάθεση;» συνεχίζει ο βουλευτής και προσθέτει «Ανεξαρτήτως, όμως, των διαδικασιών, εμείς στο Ποτάμι θεωρούμε ότι η δημιουργία συμβάσεων σε ημέτερους είναι ένας άλλος τρόπος κεκαλυμμένων «προσλήψεων» μετά τον θόρυβο που έγινε από την πρόσληψη ημέτερων μετακλητών υπαλλήλων. «Άλλαξε, δηλαδή, ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Τέλος, η εμμονή που – όπως φαίνεται κι από τη συγκεκριμένη περίπτωση – δείχνει η κυβέρνηση στην επικοινωνία αντί για την ουσία, μπορεί να φτιάχνει ωραία πρωτοσέλιδα, αλλά δυστυχώς δεν λύνει τα προβλήματα της χώρας, που πυκνώνουν μέρα με τη μέρα και η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το πώς θα τα διαχειρισθεί κι όχι πώς θα τα λύσει».

By