Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Πότε αναμένεται η απόφαση στη δικαστική μάχη ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Περίπου πέντε ώρες διήρκησε η εκδίκαση για τον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που διεκόπη οριστικά πριν από τη λήξη του στο γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ έδωσαν δικαστική μάχη στα γραφεία της Super League, ενώπιον του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος και πλέον αναμένεται η απόφαση, από την επόμενη Τετάρτη (21/3).

Μετά τη δίκη συντάχθηκαν ερωτήματα για τον διαιτητή του παιχνιδιού, Γιώργο Κομίνη (ο οποίος δε παρέστη στην εκδίκαση). Μέσα σε δυο ημέρες καλείται να έχει απαντήσει.

Με τη σειρά τους, οι δύο σύλλογοι ζήτησαν προθεσμία 48 ωρών από την στιγμή που θα τους γίνει γνωστή η κατάθεση του κ. Κομίνη, προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για την τύχη του αναμέτρησης αναμένεται από την Τετάρτη (21/3) και έπειτα.

Να σημειωθεί ότι σε ένα από τα διαλείμματα της διαδικασίας, το Πειθαρχικό Όργανο της Super League ήρθε σε επικοινωνία με τον Κομίνη μέσω mail, προκειμένου να καταθέσει από κοντά στις 19 Μαρτίου, αλλά ο ίδιος απάντησε πως: «Δυστυχώς, ως τις 28 Μαρτίου δεν είναι εφικτή η αυτοπροσώπως παρουσία μου για λόγους που αφορούν οικογενειακά προβλήματα. Σε συνέχεια του παραπάνω μηνύματός μου, δεν ξέρω αν θα είναι εφικτή η φυσική μου παρουσία και μετά την 28η Μαρτίου. Πάντως, δέχομαι να καταθέσω μέσω υπομνήματος αν κρίνεται αναγκαίο».

Η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τους Μάκη Γκαγκάτση (Διευθύνων Σύμβουλος ΠΑΕ), Ηλία Γεροντίδη (Υπεύθυνος Ασφαλείας) και τους νομικούς εκπροσώπους Αχιλλέα Μαυρομάτη, Λάμπρο Μπίρδα, Λάκη Σημαιοφορίδη στηρίχθηκε στο ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους στον αγωνιστικό χώρο δεν αισθάνθηκε πραγματικά απειλή από την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη και στο ότι η Ένωση αρνήθηκε να βγει από τα αποδυτήρια για να ολοκληρωθεί ο αγώνας επειδή ο Κομίνης είχε μετρήσει το γκολ και ήταν πίσω στο σκορ.

Η πλευρά της ΑΕΚ, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Μηνά Λυσάνδρου, τον Γενικό Αρχηγό Βασίλη Δημητριάδη και την δικηγόρο Έλλη Ρίζου, βάσισε την υπερασπιστική γραμμή της στο ότι το ντέρμπι της Τούμπας διακόπηκε λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες και τα μέλη της αποστολής της να νιώθουν απειλή από το συγκεκριμένο συμβάν και έτσι να μη δέχονται να επιστρέψουν από τα αποδυτήρια προκειμένου να ολοκληρωθεί το παιχνίδι.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ αρχικά είχε ζητήσει αναβολή της εκδίκασης, ώστε να καταθέσει στο δικαστήριο ο διαιτητής του ντέρμπι, Γιώργος Κομίνης, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By