Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας διευκρινίζει το πότε θα δοθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑlefta-syntaxeis-eisfores

Οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση έπειτα από τη σύγχυση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πως κάποιες συντάξεις καταβλήθηκαν νωρίτερα λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Η ανακοίνωση του υπουργείου:

Εξαιτίας σύγχυσης που προκλήθηκε σχετικά με τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 57 του Ν.4144/2013/ΦΕΚ88Α, οι συντάξεις των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στην εποπτεία του υπουργείου Εργασίας καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, εκτός από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που καταβάλλονται την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου εργασίας, οι συντάξεις του ΙΚΑ του μηνός Αυγούστου θα καταβληθούν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015.

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικοκονομικών Δημήτρης Μάρσας δηλωσε πως κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες θα γίνει η καταβολή των μισθών του Δημοσίου και των συντάξεων τον Ιούλιο.

Διευκρίνισε πως ορισμένες πιστώσεις σε λογαριασμούς που έγιναν νωρίτερα από ό,τι ήταν αρχικά προγραμματισμένο οφείλονται στο γεγονός ότι μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο, και συνεπώς οι διαδικασίες επισπεύσθηκαν.

Αποτέλεσμα ήταν πολλοί συνταξιούχοι να θεωρήσουν πως ήδη έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η σύνταξή τους.